Latvijas mūzikas topu veido aktuālie interneta hiti un laika gaitā pārbaudīti mūziķi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Olas"
"Olas" Foto: publicitātes

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. Straumēšanas topā virsotnē ir vieni, taču pēc dziesmu skaita topā ir citi līderi. Savukārt radiostaciju topā aktuālie līderi rotē jau ilgāk par diviem mēnešiem.

Foto: publicitātes

Latvijas straumēšanas top 20 arī 16. nedēļā virsotnē ir Artemas ar interneta hitu “i like the way you kiss me” - topā jau piecas nedēļas un visās no tām pirmajā vietā. Otrie straumētākie ir apvienība “Olas” ar singlu “Nārnija”, kurā piedalās arī dziedātāja Esmeralda un producents heywhosthatkid. Dziesma topā ir sešas nedēļas. Trešajā vietā ir dziesminieks Hoziers ar singlu “Too sweet”, kas arī ir kļuvis par hitu vietnē “TikTok”.

Latviešu singlu topa virsotnē ir “Olas” ar “Nārniju”. Viņiem seko “Singapūras Satīns” ar hitu “Degviela”, bet trešie ir Patrisha un Fiņķis ar “Raķešu zinātne”. Joprojām ar piecām dziesmām topā līderos ir reperis Wiesulis un producents sangvn: “Klāt” ir ceturtā, “Pasarg' Dievs” ir sestā, “Runāju Par Lietu” (feat. Marko) septītā, “213” (feat. galeniex) devītā un pērnās vasaras hits “Ko Tā?” ir desmitajā vietā. Arī “Singapūras Satīns” topā ir ar vēl divām dziesmām:” Uz Seen” ir piektā, bet “Labvakar” (feat. Ricky Done Did It!) ir astotajā vietā. Savukārt “Degviela” lielajā top 20 ir deviņpadsmitā.

Foto: publicitātes

Latvijas radiostaciju top 20 līderis vēl joprojām ir Kelvins Hariss un Rag'n'Bone Man ar singlu “Lovers In A Past Life”, kas topā ir deviņas nedēļas. Otrajā spēlētākā ir Bensona Būna “Beautiful Things”, kas topā ir 10 nedēļas, savukārt trešā, apsteidzot Dua Lipu, ir Bejonse ar “Texas Hold 'Em” - šī dziesmas radiostacijās skan deviņas nedēļas.

Kas attiecas uz pašmāju singliem - sešas nedēļas topā, otro nedēļu pirmajā vietā ir Chris Noah ar dziesmu “Nomodā”. Septiņas nedēļas topā, šajā nedēļā otrā ir Emilija ar dziesmu “Noticēt sev”. Arī “Instrumenti” dziesma “Man patīk” radiostaciju topā ir septiņas nedēļas, šoreiz ieņemot trešo vietu. Latviešu top 10 ir jaunums - pirmo nedēļu “Dzelzs vilks” ar singlu “Vēls Pavasars” no 2022. gada albuma “Jauni”.

Ar vienu dziesmu nepietiek!

Kāpēc straumēšanas topa līderim Artemas ar hitu “i like the way you kiss me” tik labi neiet radiostaciju topā, un kādēļ līderos jau vairākas nedēļas ir Kelvina Harisa un Rag'n'Bone Man dziesma, viedoklī dalās Rūdolfs Švēde, RADIO TEV mūzikas redaktors un skaņu producents.

“Artemas dziesma nenoliedzami ir skanīga, bet tā vairāk rezonē ar klausītāju, kurš ikdienā ir jaunatklājējs un pārsvarā patērē straumēšanas vietas. Ir pagrūti salīdzināt divu dažādu kalibru māksliniekus, diemžēl, bet mūsdienās tikai ar dziesmu vien nepietiek, lai pēkšņi nokļūtu radiostaciju pirmajā pozīcijā.

Artemis skaņdarbam ir tāds andergraunda skaņas piesitiens, kurš, lai arī labi izklausās, radio stacijās netiek spēlēt daudz, jo radio grib un patīk "tīrs" skanējums. “Lovers In A Past Life” - lai gan ir ritmiska dziesma, tā reizē ir arī melanholiska, kas klausītājam patīk. Bieži vien radiostaciju topu augšgalā ir atrodamas sirdi plosošas, reizēm pat lēnas dziesmas. Šajā reizē “Lovers In A Past Life” sevī ietver visu. Spēcīgi vārdi, mūsu platuma grādiem patīkamu skanējumu un noskaņu.”

Mūzikas jaunumi

Aizvadītajā piektdienā 19. aprīlī albumu "The Tortured Poets Department" izdeva Teilore Svifta, radot tūlītēju rezonansi un straumēšanas vietnē Spotify uzstādot jaunu dienas klausījumu rekordu. Sviftas dziesmas ir biogrāfiskas un klausītāji ar aizrautību seko līdzi norādēm diskutējot, kam dziesmas ir veltītas. Jaunu singlu “Push up” izdeva reperis Dreiks, kas ir kā atbilde Metro Boomin un Future albuma dziesmai "Like That". Domājams, ka abus jaunumus redzēsim arī Latvijas straumēšanas topā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu