Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Meža Ķēniņš tiks pie jauniem zirgiem, mazuļi – pie koka karuseļiem. Ko redzēt LVM dabas parkā Tērvetē siltajā sezonā

Foto: LVM dabas parka Tērvetē arhīvs

​Šogad Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē apmeklētājus gaida vairāki jaunumi abās pasaku pasaulēs – gan mazākajiem apmeklētājiem piemērotajā Sprīdīša zemē, kur atrodas Rūķīšu un Pasaku mežs, gan lielākiem meža draugiem izveidotajā Kurbada zemē.

Pilnīgi jaunā veidolā atdzims un ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam maija beigās Kurbada zemē būs pieejams iecienītais Tērvetes Tarzāna parks ar teju simts šķēršļiem. Jāmin fakts, ka tas pērnā gada augusta vētrā tika pilnībā nopostīts. Mazajiem kāpelētājiem būs pieejamas trīs trases, savukārt lielajiem – sešas. Tā sauktās Melnās trases vietā uzbūvēta jautrā Tiroliešu trošu trase, kas piesaistīs ar trim izaicinošiem nobraucieniem.

Foto: LVM dabas parka Tērvetē arhīvs

Līdzās Tarzānam, bezmaksas zonā, rekonstrukciju un paplašināšanos piedzīvojusi arī Velo taka – uzstādītas jaunas koka rampas un uzlabots taku segums. Blakus velo trasei pilnīgi no jauna tapusi Olimpiskā taka – pastaigu vieta ar koka konstrukcijām aktīvai atpūtai. Kurbada zemē ar pilnu jaudu varēs nodoties riteņbraukšanai, lēkāšanai un kāpelēšanai.

Foto: LVM dabas parka Tērvetē arhīvs

Gadu no gada parkā esošā infrastruktūra nemitīgi tiek uzturēta – koka laipas, tilti, piknika vietu labiekārtošana, kā arī koktēlnieka Ritvara Kalniņa prasmīgi veidotas koka skulptūras jau top un papildinās parka tematiskās daļas –

Meža Ķēniņš tiks pie jauniem zirgiem, mazuļi – pie koka karuseļiem, Sila raganiņa – interaktīviem vides objektiem.

Foto: LVM dabas parka Tērvetē arhīvs

Savukārt dažādiem raksturiem apveltītie kokā veidotie rūķēni, kas jau pavisam drīz tiks izvietoti no centrālās ieejas līdz Rūķīšu mežam, palīdzēs mazuļiem ātrāk pievarēt ceļu līdz tik iecienītajai un Latvijā vienīgajai Rūķu pilsētai Čiekurei. Rūķīšu mežā jau pērn sāktie taku, namiņu un citu vides objektu izgaismošanas darbi turpināsies un tiks papildināti ar jauniem elementiem arī šogad, piedāvājot apmeklētājiem pasakainu pastaigu tumšajās vakara stundās.

Foto: LVM dabas parka Tērvetē arhīvs

Arī šogad būs lielāki un mazāki pasākumi meža vidē – katru mēnesi notiks tematiskās vides dienas. Īpaši mazie parka apmeklētāji novērtēs tikšanos ar rakstnieces Annas Brigaderes pasaku tēliem – Meža Ķēniņa galma pārstāvjiem, draisko Sila raganiņu, nešpetno Velliņu. Viņiem vasaras sezonā pievienosies zaķis Brencis un viltīgā Lapsa, kam vienmēr padomā ne tikai izklaide, bet arī kāda izzinoša aktivitāte. Meklējiet mežā arī allaž darbīgās un sirsnīgās Rūķu saimes pārstāvjus!

Visus tos, kas plašo parka piedāvājumu nepaspēs izbaudīt dienas laikā, aicinām izmantot lielisko iespēju – nakšņot savdabīgajos namiņos kokos un pazemē LVM dabas parka glempingā. Tas izvietots netālu no parka, līdzās Tērvetes ūdenskrātuvei. Ērtas piknika vietas un ūdensprieki labiekārtotajā pludmalē ikvienam garantēti.

Foto: LVM dabas parka Tērvetē arhīvs

Foto: LVM dabas parks Tērvetē gada siltajā laikā

Aicinām apmeklēt parka sadarbības partneru objektus, arī tie sagatavojuši jaunumus: Tērvetes tauriņu māju, Anneles Dzīvnieku dārzu, izmantot velkamo ratiņu un velo nomu. Siltas pusdienas baudīt kafejnīcā “Mammadaba”, našķoties “Rūķu bodītē”.

Uz tikšanos pasakainajās Latvijas valsts mežu dabas parka takās!

Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas valsts meži".

Nepalaid garām!

Uz augšu