Šodienas redaktors:
Krista Garanča

VIDEO Ko jaunu sadomājis podkāsts “Nav divu Tomu”? Ieskaties jaunajā sērijā!

Foto: Ekrānšāviņš/TVNET

Pavasaris valda ne tikai aiz loga un pašā dabā, bet acīmredzot arī podkāsta “Nav divu Tomu” veidotāju galvās. 

Vairāk gan pavasara jūsma skārusi to Tomu, kurš aizvadītajā nedēļā piedalījās Starptautiskajā Dzejas slamā (jeb sacensībā) kinoteātrī “Splendid Palace”. Taču uz turieni drīz jāpošas arī otram Tomam – viņš uzaicināts piedalīties pieredzes apmaiņas vakarā ar ļoti precīzu nosaukumu: “FuckUp Nights Riga”.

Dzejas lasījumi un ligas profesionālajā dzīvē gan neaizņems visu raidījuma “ēteru”. Sev piešķirto demokrātijas dāvanu nesen labprāt izmantoja vairāki desmiti jauniešu, kuri pulcējās uz atbalsta akciju Palestīnas iedzīvotājiem, kuru vienlaikus var traktēt arī kā protestu pret Izraēlas bruņoto spēku operāciju nestajiem civiliedzīvotāju upuriem Gazā.

Runājot par jauniešiem, Valsts drošības dienests brīdina un informē par skinhedu – nacionālsociālistu ideju un dzīvesveida piekritēju – aktivizēšanos un vardarbīgo izturēšanos pret tādiem subkultūru pārstāvjiem, ar kuriem tie nejūtas “uz viena viļņa”.

Izrādās, uz viena viļņa vairs neesam arī latgaliešu valodas saprašanā – reaģējot uz skatītāju vēstulēm, kuri nevar saprast latgaliešu valodu, Latvijas Televīzija nolēma savos ziņu raidījumos to papildināt ar tulkojuma titriem latviešu literārajā valodā.

Vai šāda pretimnākšana apjukušajiem skatītājiem ir tikai normāla uzņēmuma prakse, domājot par saviem klientiem, vai arī šis jauninājums ietver kādus būtiskākus riskus, kurus raksturo atslēgvārdi “segregācija” un “nošķiršana”?

Jaunākā podkāsta “Nav divu Tomu” epizode pie skatītājiem nonāks piektdien, 3, maijā.

Nepalaid garām!

Uz augšu