Roks ieskanēsies kormūzikā – koncertprogrammā "Maska. Pērkons. A cappella"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Babītes Kultūrizglītības centra jauktā kora "Maska" diriģents Jānis Ozols
Babītes Kultūrizglītības centra jauktā kora "Maska" diriģents Jānis Ozols Foto: Kaspars Teilāns

Mārupes novada Babītes Kultūrizglītības centra jauktais koris "Maska" diriģenta Jāņa Ozola vadībā savienojis kormūziku ar rokmūziku, radot unikālu koncertprogrammu "Maska. Pērkons. A cappella", kurā kora balsīs izskanēs leģendārās latviešu rokgrupas "Pērkons" dziesmas.

No grupas melanholiskākajām balādēm līdz jaudīgi uzlādētām un līdzi dziedamām dziesmām – latviešu roka un kormūzikas kombinācija var izvērsties patiesi lieliska, un "Maska" ir gatava to demonstrēt: 3. maijā Piņķos, 4. maijā Gulbenē, 12. maijā Līgatnē un vēlāk arī citviet Latvijā.

Koncertprogrammā klausītāji varēs baudīt leģendārus “Pērkona” hitus a cappella izpildījumā, tostarp “Mēs pārtiekam viens no otra”, “Pie baltas lapas”, “Zaļā dziesma”, “Balāde par gulbi”, “Slidotava”, “Gandrīz tautasdziesma” un citus.

“Pērkona” kompozīcijas koris "Maska" izpildīs tam īpaši radītās a cappella aranžijās, kuras sarūpējuši Andris Sējāns, Edgars Linde, Laura Leontjeva, Kristaps Šoriņš, Dace Mangulsone, Jānis Ķirsis un Jānis Ozols. Aranžijas korim tapušas ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Jauktais koris "Maska".
Jauktais koris "Maska". Foto: Aksels Roberts Zirnis

Jānis Ozols, jauktā kora "Maska" diriģents un mākslinieciskais vadītājs:

“Šīs programmas ideja radās 2023. gada pavasarī, kad iedomājos, ka būtu jauki godināt Latvijas neakadēmiskās mūzikas dižgarus. Mana pirmā izvēle bija grupa “Pērkons” un viņu daiļrade. Šogad janvārī zvanīju Jurim Kulakovam un stāstīju par šo ideju – viņš bija ļoti saviļņots. Uzreiz piedāvāja savas idejas par skaņdarbiem, kurus vajadzētu iekļaut programmā, kā arī teica, ka varbūt uzrakstīs ko jaunu īpaši mūsu korim. Diemžēl pat nenojautu, ka tā būs mana un Jura pēdējā saruna...”

Jauktais koris "Maska" ieņem nozīmīgu lomu latviešu kormūzikas tradīciju attīstīšanā un popularizēšanā. Kolektīvs dibināts 2000. gadā, tā izveidotājs, diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir Jānis Ozols. "Maska" unikalitāte rodama spējā izpildīt dažādu žanru mūziku – no kormūzikas klasikas līdz pasaulē populāras mūzikas aranžijām. Kora sniegums tiek augstu novērtēts nozīmīgos pasākumos un kormūzikas konkursos Latvijā un pasaulē, tostarp Japānā, Austrālijā, Itālijā, Spānijā, Zviedrijā un citur.

2023. gada oktobrī koris plūcis uzvaras laurus starptautiskā kormūzikas festivālā "City of Derry International Choir Festival" Ziemeļīrijā, sīvā cīņā pārspējot augsta līmeņa Eiropas korus.

Biļetes uz koncertu Līgatnē – "Biļešu Paradīzes" kasēs un tīmeklī.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu