Mūžībā aizsaukts tēlnieks, gleznotājs un mūziķis Raimonds Gabaliņš

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Tēlnieks, dizainers un mūziķis Raimonds Gabaliņš.
Tēlnieks, dizainers un mūziķis Raimonds Gabaliņš. Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā, 2. maijā, mūžībā devies tēlnieks, gleznotājs un pedagogs Raimonds Gabaliņš (1949-2024), aģentūru LETA informēja Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) prezidents Igors Dobičins.

Raimonds Gabaliņš darbojās vairākās vizuālās mākslas jomās, dizainā un mūzikā, ko viņš apguva pašizglītības ceļā un pie jomu profesionāļiem. Mākslinieks bija apveltīts ar spēju apgūt un darboties katrā no tām, radoši pārmantot būtisko un nozīmīgo, mācēja pārvarēt starpdisciplināro dalījuma robežu, pārsteidzot ar novitātēm.

Aizgājējs vadīja Liepājas mākslinieku kopu un rīkoja mākslinieku plenērus, viņa darbi atrodas Liepājas pilsētvidē un Šķēdes kāpās. Mākslinieks jaunībā strādājis Imanta Kalniņa grupā “2XBBM” par skaņu tehniķi, muzicējis restorānu orķestros kopā ar daudziem Latvijā atzītiem mūziķiem, bet pēdējā desmitgadē bija džeza kvinteta “Jazz for Five” dalībnieks.

Raimonda Gabaliņa tēlniecības objekti atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Krievijā, Zviedrijā un Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu