Bukmeikeri publisko jaunākās Eirovīzijas prognozes (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Šonedēļ norisinās 68. Eirovīzijas dziesmu konkurss, kur par iekļūšanu finālā cīnīsies arī Latvijas pārstāvis Dons ar dziesmu “Hollow”. Latvijas mūziķa pusfināls notiks ceturtdien, 9. maijā, bet finālā iekļūs 10 valstis no katra pusfināla, kas pievienosies lielajam pieciniekam: Francijai, Vācijai, Itālijai, Lielbritānijai un Spānijai, kā arī pagājušā gada uzvarētājai - Zviedrijai.

Latvijas izredzes iekļūt Eirovīzijas finālā tiek vērtētas visai zemu. Tam, ka Latvija nevalificēsies finālam, “Optibet” bukmeikeri piešķīruši koeficientu 1.25 jeb ar 80% varbūtību Latviju finālā neredzēsim. Tam, ka Dons kopumā finišēs no 21. līdz 26. pozīcijami dod 28,6%, no 16. līdz 20. vietai – 16,7%, bet, ka latvietis būs TOP 15, bukmeikeri piešķir tikai 8,3% un koeficientu 12.00.

Bukmeikeru vērtējumā par šī gada Eirovīzijas uzvarētāju, visticamāk, kļūs Horvātija, kuras pārstāvja Baby Lasagna dziesmas “Rim Tim Tagi Dim” triumfam dota 50% iespējamība.

Otrajā pozīcijā varētu būt Šveices dziedātājs Nemo un viņa dziesma “The Code”, jo viņa uzvara Eirovīzijā tiek novērtēta ar 21% jeb koeficientu 4,75. Tikmēr kā trešā favorīte uz pirmo vietu Eirovīzijā tiek minēta Itālija, kurai uz skatuves kāps Angelina Mango ar dziesmu “La noia”. Itālijai uzvarai bukmeikeri atvēlējuši 12,5% un koeficientu 8.00.

“Optibet” bukmeikeri uzskata, ka trīs valstīm ir ļoti līdzīgas izredzes būt labākajām žūrijas vērtējumā – Francijas pārstāvim Slimane un dziesmai “Mon amour” (36,4%), Šveices šī gada dziesmai (33,3%) un arī Itālijas kompozīcijai (28,6%). Plānoto Horvātijas triumfu nodrošinātu skatītāju balsojums, kurā horvāts, pēc bukmeikeru domām, būs uzvarētājs ar 69,4% iespējamību. Tuvākajam sekotājam Nīderlandes mūziķim Joostam Kleinam un dziesmai “Europapa” būt labākajam skatītāju balsojumā piešķirts koeficients 5.00 jeb 20%.

Dons 9. maijā piedalīsies otrajā pusfinālā. Viņa izredzes kvalificēties finālam novērtētas ar 23,5% jeb koeficientu 4.25. “Optibet” ir ar 99,01% pārliecību, ka finālu no otrā pusfināla sasniegs Nīderlande un Šveice, tāpat diezgan droši, ka sestdien uz skatuves būs arī Grieķija (96,2%), Izraēla (95,2%) un Armēnija (94,3%).

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu