VIDEO Izraēlas pārstāve tiek izsvilpta uz Eirovīzijas lielās skatuves (28)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ceturtdien, 9. maijā, notiks Eirovīzijas otrais pusfināls, kur turēsim īkšķus par Latvijas pārstāvi Donu. Līdzās viņam un vēl 14 dalībniekiem uzstāsies arī Izraēla, kuras dalībniece tikusi izsvilpta mēģinājuma laikā. 

Kā zināms, Izraēlu šogad pārstāv Edena Golana ar dziesmu "Hurricane", sākotnēji viņa konkursam tika pieteikta ar dziesmu "October Rain". Pēc plašās rezonanses tika mainīts dziesmas nosaukums un teksts, kas tagad vēsta par "jaunu sievieti, kas pārdzīvo personīgu krīzi". 

Trešdien, 8. maijā, tika aizvadīts mēģinājums uz Eirovīzijas lielās skatuves, kur Izraēlas dalībniece saņēma neviennozīmīgu skatītāju reakciju - daudzi viņu izsvilpa.

Neraugoties uz saņemto kritiku, Golana publiskā paziņojumā sacīja:

"Es esmu lepna pārstāvēt savu valsti, īpaši šogad. Es saņemu lielu atbalstu un mīlestību un esmu apņēmības pilna sniegt labāko priekšnesumu otrajā pusfinālā, un nekas mani nespēs novirzīt no šī mērķa!"

Kā zināms, Izraēla par dziesmas teksta un nosaukuma maiņu paziņoja pēc tam, kad Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) februāra vidū klasificēja dziesmu "October Rain" kā tādu, kas satur atklāti politisku tekstu, un tas ir aizliegts saskaņā ar Eirovīzijas noteikumiem. Dziesmā ir tādas rindas kā "Pēc oktobra lietus joprojām esmu slapja" un "Viņi visi bija labi bērni, visi", kas it kā apraksta palestīniešu kaujinieku grupējuma "Hamās" sarīkoto slaktiņu Izraēlā 2023. gada 7. oktobrī.

Eirovīzijas organizatori izjutuši milzīgu spiedienu saistībā ar Izraēlas dalību konkursā. Mūzikas industrijas pārstāvji no Islandes, Somijas, Norvēģijas, Dānijas, Dānijas un Zviedrijas iepriekš publiskoja vairākas atklātas vēstules, kurās norādīja, ka Izraēla karo Gazas joslā un tāpēc tai nevajadzētu piedalīties Eirovīzijā.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu