Ieskats nākamajā “Nav divu Tomu” raidījumā

TVNET

Pagājušas divas nedēļas, tāpēc, kā jau ierasts, arī 17. maijā pie skatītājiem ieradīsies kārtējā podkāsta “Nav divu Tomu” sērija. Treibergs ar Lūsi arī šoreiz izraudzījušies dažādas vairāk vai mazāk aktuālas tēmas, kuras būtu padziļinātas analīzes vērtas. Pilnīgi nopietni par nenopietno un nenopietni par nopietno.

Vai jūs zināt, kā izskatās automašīna “Peugeot 307”? Tā nav pārāk liela, bet ir pietiekami liela, lai priekšējos sēdekļos sēdētu divi Šrilankas pilsoņi, bet atlikušajā automašīnā kaut kādā veidā iespiestos vēl sešas aziātiskas izcelsmes personas. Raidījuma vadītāji centīsies izskaidrot, kā tas iespējams.

Tikmēr Ogres tehnikumā negaidīti atcelts pēc ikgadējā futbola kausa paredzētais Mauku Senča un Grandmastera Neona koncerts. Tehnikuma vadību absolūti nesagatavotu pārsteidzis fakts, ka izpildītāja ar vārdu “Mauku Sencis”, kura populārākās dziesmas ir “Piepi*t seju” un “Pi*tavmam”, dziesmās ir dzirdamas rupjības. Kurš gan būtu varējis to iedomāties?

Pēc nelielas atslodzes ar Mauku Senča dziesmas un Guntara Rača dzejas lasījumiem, Tomi ķeras klāt nopietnākai tēmai – likuma nepilnību dēļ nav iespējams piereģistrēt Latvijā ražotās bruņumašīnas “Patria”.

Lai šīs mašīnas varētu apstiprināt bruņojumam, tām jānobrauc 200 kilometru pa vispārējās lietošanas ceļiem. Pa šiem ceļiem Latvijā var braukt tikai mašīnas, kas saņēmušas reģistrācijas numurus CSDD. Bet CSDD nereģistrē transportlīdzekļus, kuri nav izgājuši atbilstības testus. Kā noslēgt šo apburto loku? Un kāpēc birokrātiskas nejēdzības cenšas iznīcināt teju vai ikvienu labo ideju, kas rodas Latvijā?

Raidījuma noslēgumā par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, kurā, lai mazinātu seksuālās vardarbības riskus, nolemts kabinetiem ierīkot lodziņus. Jaunās meitenes un puiši beidzot ir glābti no profesora Čamdiņa! Šie lodziņi gan rada kādus pavisam jaunus studentu drošības riskus. Ja iepriekš viņi sēdēja noslēgtā kabinetā, tad tagad viņus pa lodziņu no malas var vērot kāds lūriķis.

Par šo visu plašāk rītdienas podkāstā “Nav divu Tomu”. Bet tikmēr iepriekšējo sēriju var noskatīties šeit.

Nepalaid garām!

Uz augšu