Moldovas prezidente par Bi-2: "Likums atsevišķos gadījumos atļauj piešķirt pilsonību"

Sejas.lv
Maija Sandu un grupa "Bi-2"
Maija Sandu un grupa "Bi-2" Foto: Instagram/кадр из видео/ коллаж TVNET

Moldovas prezidente Maija Sandu intervijā "YouTube" kanālā "вДудь" atbildēja uz jautājumu par izskanējušo informāciju, ka vairāki grupas "Bi-2" dalībnieki saņems Moldovas pasi.

Atgādinām, ka aprīļa beigās izskanēja ziņa, ka vairāki rokgrupas “Bi-2” dalībnieki un viņu ģimenes locekļi iesnieguši dokumentus Moldovas pilsonības iegūšanai. 

"Esam atvērti labiem speciālistiem un cilvēkiem, kuri vēlas strādāt šajā valstī,"

sacīja Moldovas prezidente, atbildot uz jautājumu, vai Krievijas pilsonis var iegūt Moldovas pilsonību, kā to izdarīja Rumānijas pilsone Anca Dana Dragu, kura kļuva par Moldovas Centrālās bankas vadītāju.

Par to, ka grupas "Bi-2" mūziķi varētu iegūt Moldovas pilsonību, Sandu sacīja:

"Dokumenti pie manis vēl nav nonākuši, bet, ja tur viss būs kārtībā, tad viņi to iegūs."

Viņa piebilda, ka pat tad, ja kādam, kurš vēlas saņemt Moldovas pasi, nav moldāvu asiņu, "likums atsevišķos gadījumos atļauj piešķirt pilsonību".

"Ja tie ir talantīgi cilvēki - cilvēki, kurus mēs visi cienām, tad šajā gadījumā... Ceru, ka varēšu parakstīties un visi dokumenti būs kārtībā."

Maija Sandu uzsvēra, ka pilsonības iegūšanas gadījumā viņiem nav jādzīvo Moldovas teritorijā. Bet ir jārespektē šīs valsts intereses.

Moldovas prezidents apzinās, ka pēc šī gadījuma daudzi kara bēgļi varētu censties iegūt Moldovas pilsonību, taču viņi katru gadījumu izskata individuāli.

Atgādinām, ka 15. jūnijā "Bi-2" uzstāsies Rīgā, "Wondersalā" savā jaunākā albuma "Alleluja" pasaules turnejas ietvaros. Biļetes var iegādāties šeit

Video: intervija ar Maiju Sandu

Raksts tapis sadarbībā ar "Wondersala". Atbalsta MIX FM.

Uz augšu