“Vai atceries, kā toreiz…” Mežaparka Lielajā estrādē notiks “Nostalgia Fest ‘24”

TVNET
Grupas "Smokie" solists Kriss Normens.
Grupas "Smokie" solists Kriss Normens. Foto: Shutterstock

Piektdien un sestdien, 5. un 6. jūlijā, uz tikšanos ar jaunību aicina festivāls “Nostalgia Fest ‘24”, kurš Mežaparka Lielajā estrādē vienkop pulcēs leģendārās 70. un 80. gadu ārzemju zvaigznes, kuru dziesmām skanot tik daudzi jauni cilvēki reiz satikušies, dejojuši un iemīlējušies.

5. jūlijā skatītāji tiksies ar ikoniskām britu rokgrupām. Pirmā uzstāsies apvienība “Slade”, spilgtie 70. un 80. gadu glemroka pārstāvji, rokmūzikas cienītāju favorīti daudzviet pasaulē. Pusgadsimta laikā, kopš grupa pastāv, tās sastāvs ir mainījies, taču tajā palicis viens no apvienības darbības sākumposma laika leģendārajiem dalībniekiem – Deivs Hils (Dave Hill).

Britu mūziķis Deivs Hils 70. gados.
Britu mūziķis Deivs Hils 70. gados. Foto: imdb.com

Nākamā grupa, kas uzstāsies, būs “Smokie” – neapšaubāms daudzu mūzikas mīļotāju jaunības elks. 70. gadu beigās grupas dziesmas skanēja katrā diskotēkā, un rets amatieru ansamblis dziedāja, cītīgi nekopējot Krisa Normena aizsmakumu un lipīgos hitus “Don’t Play Your Rock’n’Roll to me” vai “I Meet You at Midnight”.

Grupas "Sweet" ģitārists Endijs Skots festivālā "Wacken" Vācijā, 2018. gadā. 
Grupas "Sweet" ģitārists Endijs Skots festivālā "Wacken" Vācijā, 2018. gadā. Foto: Wikipedia

Nākamā uz skatuves kāps grupa “Sweet”, kuras vēsture ir aizsākusies tālajā 1968. gadā. Mūziķu uzstāšanās stils mainījies no bubblegum popa uz smago roku, taču tas grupai nav liedzis sapulcināt savu fanu armiju visā pasaulē. Pavediens, kas vieno pagātni ar tagadni, ir mūziķis no grupas zelta sastāva – Endijs Skots.

Katrai no šīm grupām ir spožs veiksmes stāsts, neticama enerģija un tās priekšgalā darbojas pārsteidzošs vokāls.

Leģendārie mūziķi joprojām turpina piepildīt koncertu norises vietas visā pasaulē un nemitīgi papildina savu turneju dienasgrāmatas.

Koncerta galvenais mērķis - radīt klausītājos baudu, klausoties tādus hitus kā “Ooh La La In L.A.”, “What Can I Do”, “Living Next Door to Alice”, “The Ballroom Blitz” vai “Love Is Like Oxygen” dzīvajā sniegumā.

Savukārt 6. jūlijā skatītājus sagaida ne mazāk patīkami pārsteigumi. Pirmie uz skatuves kāps vietējie mākslinieki, kuri angļu valodā izpildīs slavenus aizvadītā gadsimta populārās mūzikas hitus. Tad lielā simfoniskā roka orķestra “JP Magic Orchestra” pavadījumā ar nemirstīgajiem zviedru kvarteta “ABBA” hitiem uzstāsies ukraiņu dvīņumāsu duets “Anna-Maria”, kuru fantastiskās balsis pērn iekaroja skatītāju sirdis festivālā “Nostalgia Fest ‘23”.

Turpinājumā klausītājus gaida tikšanās ar ugunīgo grupu “Arabesque” un tās nemainīgo solisti Mihaelu Rozē (Michaela Rose) no sākotnējā sastāva, ar kuru kopā tika ierakstīts slavenais hits “Hello Mr. Monkey”.

Arī daži šīs grupas hiti skanēs “JP Magic Orchestra” pavadījumā.

Kā trešā uzstāsies slavenā britu popgrupa “Johnny Hates Jazz”. Viņu sacerējumi “Shattered Dreams” un “Turn Back The Cloc” savulaik skanēja teju katrā diskotēkā, ja vien diskžokeji cītīgi sekoja līdzi aktuālajām mūzikas topu tendencēm.

Koncertu sēriju noslēgs spilgtā, temperamentīgā grupas “Eruption” soliste Prešesa Vilsone (Precious Wilson), kuras dziesmas “One Way Ticket” un “I Can’t Stand the Rain” ir neapšaubāmas 80. gadu deju mūzikas stila ikonas.

Prešesas Vilsones dziesmu miksu albums, kuru veidojis projekts "Ladies on Mars". 
Prešesas Vilsones dziesmu miksu albums, kuru veidojis projekts "Ladies on Mars". Foto: preciouswilson.com

Skatītājus šajā dienā sagaida arī citi muzikāli pārsteigumi.

Festivāls noslēgsies ar uguņošanu un nostalģisku diskotēku līdz rītam pazīstamā dīdžeja Ufo vadībā. Organizētāji cer, ka ikvienam skatītājam būs sajūta, ka viņš vai viņa zaudējuši pārdesmit gadus no sava vecuma. Tāpēc rīkotāji aicina dziedāt līdzi pēc sirds patikas, dejot, saviesīgi parunāt, iedegties kā jaunībā un arī nofotografēties kopā ar savas jaunības laika mūzikas zvaigznēm.

Pasākuma laikā paredzēta daudzveidīga ēdienu zona un tiks servēti nostalģiski 90. gadu kokteiļi.

Festivāls “Nostalgia Fest” Mežaparkā notiek jau otro gadu pēc kārtas. Šī grandiozā projekta autors un organizators ir producentu kompānija “Amber Way”.

Jaunības svētku gaisotni uzturēs raidījumu vadītāji: aktieris Mārtiņš Vilsons, pastāvīgais raidījumu vadītājs un radio dīdžejs Edmunds Kaševskis, dīdžejs Kaspars Upacieris (Ufo), dziedātājs Alekss Silvers un radio dīdžeja Diāna Saule.

Biļetes meklējamas “Biļešu servisa” tīmekļa vietnē.

Nepalaid garām!

Uz augšu