Mārtiņš Egliens: "Man nevelk uz teātri atpakaļ"

Sejas.lv
Aktieris Mārtiņš Egliens
Aktieris Mārtiņš Egliens Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Aktieris Mārtiņš Egliens, kurš jau ilgāku laiku cīnās ar veselības problēmām, pirms kāda laika pameta Latvijas Nacionālo teātri. Raidījumā "Kad viņas satiekas" viņš stāsta, ka šis lēmums briedis jau ilgāku laiku. 

Kā zināms, Egliens jau gadu nav Nacionālā teātra štatā. 

"Pirms tā visa, kādus gadus piecus, es sev baigi nopietni uzdevu jautājumu: ko es tajā teātrī daru, priekš kam, vai man tas ir vajadzīgs un vispār kāda tam ir jēga? Un tu ej un dari, un tev nepatīk..." teic Egliens.

Viņš uz notikušo - balss zaudēšanu - raugās filozofiski: ja visus piecus gadus viņš neko nav darījis, lai to mainītu, tad uz to piespiedusi slimība.

"Man nevelk uz teātri atpakaļ, vispār," atzīst Egliens. "Nevienu neinteresē, ko tu gribi, kas tev patīk, nepatīk... Neviens pēc būtības neinteresējas par to, kāda ir tava izaugsme. Tu vienkārši ej un pašī. Es negribu! Pietiek." 

Atgādinām, ka Egliens jau divus gadus cīnās ar veselības problēmām. Latvijas ārstu konsilijs aktierim nozīmēja procedūru, ko veic Vācijas klīnikā, taču tam bija nepieciešams finansiāls atbalsts. Lai aktieris atgūtu runas spējas, 2023. gada 14. februārī tika sākta ziedošanas kampaņa, un pāris stundu laikā nepieciešamā summa tika savākta. Viņam Vācijā diagnosticēta reta balsenes slimība, un ārsti viņam teikuši, ka visa mūža garumā muskulī ap balss saitēm būs jāinjicē botokss.

Vairāk skaties 1188.lv!

Uz augšu