"SLAVENĪBAS UZ OGLĒM" Arvis Sprude grilē tītara rullīšus un atklāj plānus ceļā uz jaunu Ginesa rekordu

Sejas.lv

Kas gan būtu latvietis, ja viņš kaut reizi nebūtu cepis šašliku vai desiņas pie dabas krūts, malkojot kādu atspirdzinošu dzērienu? Katram no mums ir savas mīļākās receptes, bet interesanti – kādus grila ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudis? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar ultra riteņbraucēju Arvi Sprudi uz grila gatavojām tītara šķiņķa rullīšus ar sparģeļiem.

Arvis Sprude ikdienā ir Kuldīgas 2. vidusskolā sporta skolotājs un brīvajā laikā dažāda vecuma dejotgribētājiem – tostarp arī šī raidījuma vadītājam, šefpavāram Žanim Raivo Behmanim – palīdz apgūt latviešu tautas dejas. Cita Arvja kaislība ir riteņbraukšana, kurā viņam pieder divi iespaidīgi rekordi – “WUCA 7 dienu rekords” un Ginesa rekords par septiņu dienu laikā visvairāk nobrauktiem kilometriem.

"Šodien beidzot būs tā diena, kad es nemācīšu tevi, bet tu mācīsi mani," smej Arvis, atzīstot, ka virtuve nav viņa komforta zona, un abi ķeras pie darba.

Slavenības uz oglēm: Arvis Sprude
Slavenības uz oglēm: Arvis Sprude Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Vispirms Žanis Raivo ar asu nazi veikli apstrādā tītara fileju, lai to varētu sarullēt, piepildot ar zaļumiem, garšaugiem un kādu īpašu sastāvdaļu, kas pēcāk rullīšiem palīdzēs saglabāt formu. Tad gaļa tiek ievietota vakuummaisā un nogatavināta cirkulatorā, lai uz grila to atliktu vien aši apbrūnināt.

Slavenības uz oglēm: Arvis Sprude
Slavenības uz oglēm: Arvis Sprude Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Kamēr Žanis cīnās ar tītaru un mēģina izskaidrot savam virtuves zinību audzēknim, kas par "zvēru" ir cirkulators, Arvis cenšas tikt galā ar salātiem un sparģeļiem, kas, izsildīti uz karstām oglēm, šim vasarīgajam ēdienam piešķirs svaigumu un kraukšķi.

Foto: ultra riteņbraucējs Arvis Sprude grilē tītara šķiņķa rullīšus ar sparģeļiem

Raidījumā Arvis stāsta, kādas ir sajūtas, nedēļu no vietas minoties ar velosipēdu, atklāj savu pavisam svaigo pieredzi, cenšoties pieveikt 700 kilometrus Itālijas kalnos, un ieskicē plānus ceļā uz jaunu Ginesa rekordu.

Lai uzzinātu šī gardā ēdiena recepti, šefpavāra ieteiktos gatavošanas knifiņus, kā arī to, kā abiem kuldīdzniekiem veicās virtuvē, noskaties video.

Slavenības uz oglēm: Arvis Sprude
Slavenības uz oglēm: Arvis Sprude Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Raidījums tapis sadarbībā ar "Lidl".

Uz augšu