Reperis Karlo the laiž klajā debijas minialbumu

TVNET
Karlo the
Karlo the Foto: publicitātes

Pie klausītājiem nonācis pirmais repera un producenta Karlo the minialbums “SKĀBAIS KRĒJUMS”. Visas dziesmas jau šobrīd pieejamas visās lielākajās straumēšanas platformās, savukārt projekta prezentācija gaidāma 4. jūlijā, bārā “LaskaV21”.

“SKĀBAIS KRĒJUMS ir pārdomas par līdzcilvēkiem un savu vietu starp tiem, gan lokālā, gan plašākā mērogā,” vēsta pats autors. “Pirms vairākiem gadiem uz ielas dzirdēju sarunu, kur kāds kungs minēja, ka nākot no pasākuma, kur būtu it kā bijis jābūt visam sabiedrības krējumam. “Jāsaka, gan, ka tas krējums tāds ieskābis bija,” viņš piemetināja. Man ļoti iepatikās šis jēdziens - sabiedrības skābais krējums. Kas to veido? Vai cilvēki, kas iedzīvojušies konkrētā dzīves veidā un nemana, ka vairs kādā kompānijā nav vēlami? Vai varbūt tie ir īgni kungi, kam neatkarīgi no visa būs skābs ģīmis? Reizēm, par to prātojot, sanāk iegrimt tādā diezgan drūmā stūrī, reizēm, krūtis dauzīdams, esmu pārliecības pilns.”

Minialbuma skanējums ir dinamisks – tajā atrodami agresīvi un trokšņaini gabali, kā “PRIEKŠVĀRDS” vai “REPERTUĀRS”, ar dusmīgo piedziedājumu “khoros ex kynos” (no grieķu valodas - “suņi par stāstniekiem”), kurus kontrastē melanholiskās “PAZIŅAS” (ar LNSO vijolnieka Andreja Jegorova solo) un poētiskā vizītkarte “ĀKSTS”.

Dziesmas “PRIEKŠVĀRDS” instrumentālo pavadījumu veidojis pats Karlo the, kamēr skaņdarbus “PAZIŅAS” un “ĀKSTS” producējis bītmeikers un dzejnieks Edvards Kuks, ar ko autors jau iepriekš sadarbojies savā debijas singlā “PAŠPORTRETS” un pērn 18. novembrī izdotajā dziesmā “Mammu”, savukārt dziesmas “REPERTUĀRS” instrumentālo pavadījumu veidojis mūziķis Kay Jay.

Par ierakstu un skaņas kvalitāti rūpējies “Zelta Mikrofona” laureāts rolands če.

Vizuālo noformējumu veidojis kritiķu atzītais fotogrāfs Filips Šmits.

Karlo the savas muzikālās gaitas sāka, veidojot projektu “Ghetto Games Cypher”, kur 2016. gadā pieteica sevi kā reperi (toreiz kā “Vilhelms”). Ikgadējais projekts ilga līdz 2020. gadam, pulcējot vairākus pašmāju reperus un producentus, kopā gūstot vairākus simtus tūkstošu skatījumu platformā YouTube.

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu