Āgenskalna tirgus atklāj vasaras kultūras vakarus

TVNET

Ar vērienīgu "City Jazz Riga" džeza koncertu un "Youngtimer" retro mašīnu saietu 24. maijā Āgenskalna tirgū tika atklāta daudzpusīga vasaras sezonas programma "Portāls". Apkaimes iedzīvotāji un viesi ik nedēļu tiks aicināti uz koncertiem, dažādām mākslām veltītiem pasākumiem, radošajām darbnīcām un tematiskajiem tirgiem. Ieeja un dalība visos pasākumos bez maksas.

Turpmāk katru piektdienu no plkst. 18.00 Āgenskalna tirgus pārtaps par aktuālāko vietu Pārdaugavā, kur kuplā lokā ieskandināt nedēļas nogali, piedzīvot priekpilnas satikšanās, vēlus vakarus urbānā atmosfērā un daudzveidīgu norišu programmu.

Piektdienu vakarus vienos nosaukums "Portāls" ar pavadošo saukli “vārti uz vasaru, prieku un jebko citu, kurp piektdienas vakarā vēlētos nokļūt”.

Plānots, ka šogad "Portāls" savus vārtus vērs jaunradei un dažādu kultūru iepazīšanai – sezonas kalendārā ierakstīta vasaras Večerinka jeb sadancošanas vakars kopā ar “Grodiem” Latgales tradīcijās, džeza, itāļu folka, ērģeļu un laikmetīgās mūzikas koncerti, slāvu tautu dziedājumi, vairāki cirka vakari ar iespēju apgūt žonglēšanas mākslu, burbuļu pūšanu un līdzsvara izaicinājumus. Vienlaikus gaidāma atgriešanās Āgenskalna tirgū jau iecienītiem pasākumiem, piemēram, mākslinieku sietspiedes print battle, lietu labošanas kafejnīcai “Repair cafe” un retro mašīnu saietiem vinila skaņu pavadībā. Vasaras otrajā pusē tirgus pagalmā ieplānota arī iespaidīga, līdz šim nebijusi lielformāta izrāde sadarbībā ar fondu "INITIUM".

Papildus īpaša uzmanība kultūras programmā šogad tiks veltīta aktuālām kritiskās domāšanas un medijpratības tēmām. Piektdienās tās tiks aicināts iepazīt vieglā un izklaidējošā veidā – caur brīvrunas cīņām, konspirāciju teātri un teātra “Kvadrifrons” interaktīvo izrādi ar pavāršova elementiem. Savukārt divreiz mēnesī trešdienu vakaros “SkeptiCafe” vadīs neformālas kritiskās domāšanas un medijpratības darbnīcas kopā ar aicinātiem nozares ekspertiem.

Vasaras programma tiek veidota kopā ar tirgus draugiem un māksliniekiem, kas atspoguļo pilsētas un apkaimes radošo dzīvi, saliedē cilvēkus un aicina pavadīt brīvo laiku pilsētā jēgpilni. Lai veicinātu pieredžu apmaiņu un iekļautību, pasākumi būs saistoši dažādām vecuma un interešu grupām – vietas un nodarbes pietiks gan tiem, kas meklē netraucētu atpūtu, gan tiem, kas vēlas darboties aktīvi. Paralēli pasākumiem strādās vakara tirgus, būs atvērti bāri, kafejnīcas un terase.

Savukārt svētdienās tirgū gaidāmi plaša spektra tematiskie tirgi. Līdzās vienīgajam regulārajam Rīgas krāmu tirgum, kas tirgus pagalmā notiek ik svētdienu un ikmēneša modes un dizaina pērļu andelei TURBO vintage, programmā paredzēts grilēšanas sezonai un Jāņiem veltīts tirgus, mazo ražotāju Saldējuma svētki, AUGam ēdiena svētki, bet vasaras izskaņā konservējumu un fermentējumu tirgus.

31. maijā "Portāls" aicinās apaut deju kurpes un laisties vasaras večerinkā kopā ar danču meistaru Jevģēniju Mickēviču un folkloras grupu “Grodi”. Večerinka ir iepriekšējos gadsimtos savdabīga un maz pētīta Latgales nemateriālā kultūras mantojuma sastāvdaļa, kas saistīta ar Latgales tradīcijām, dančiem, rotaļām, mūzikas instrumentu spēli, jaunu un ne tik jaunu ļaužu sadzīvi un attiecībām Latgales ciemos. "Grodi" šo tradīciju ir pētījuši, izzinājuši un atjaunojuši, izveidojot programmu, kas aicina tradicionālās (un ne tikai) kultūras interesentus dancot un kopā pavadīt vakarus.

Ieeja un dalība visos pasākumos bez maksas.

Nepalaid garām!

Uz augšu