FOTO Dabas muzejā aplūkojama kaktusu izstāde

TVNET/LETA

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā, Rīgā līdz 2. jūnijam aplūkojama izstāde "Kaktusi un citi sukulenti 2024", kas tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību.

Kā informēja Nacionālajā dabas muzejā, izstādē eksponēti teju 500 ērkšķainie augi.

Kaktusi un citi sukulenti ir iecienīti eksotiskie augi audzēšanai mājas apstākļos, tie priecē ar dažādām stublāju un ziedu formām un krāsu daudzveidību, turklāt to ērkšķi var būt gan patiešām asi, gan mīksti, informē muzejā.

Patlaban Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības dalībnieku kolekcijās uzziedējušas mamilārijas, astrofīti, rebūcijas un citi kaktusi.

Dabas muzejā eksponēti teju 500 dažādu šķirņu kaktusi un citi sukulenti, īpaši izceļot augus ar kaudeksu - paplašinātu stumbra apakšdaļu. No tiem ļoti iecienītas ir Adenium ģints šķirnes, kuru augi ziedēšanas laikā ir īpaši skaisti, piemēram, "Tuksneša roze" un "Sabīnijas zvaigzne".

Kā stāsta muzejā, kaktusi un citi sukulenti ir salīdzinoši viegli kopjami augi, jāievēro vien daži ieteikumi - sausumu mīlošajiem augiem ļoti svarīgs ir labs apgaismojums, diennakts temperatūras starpība, kā arī vēsa un sausa ziemošana. Zemei jāpievieno daudz sīko akmentiņu, māla piciņas, bet ar papildus mēslošanu aizrauties nav ieteicams, jo tieši akmeņos ir kaktusiem nepieciešamie elementi.

Izstādes apmeklētāji, konsultējoties ar speciālistiem, var iegūt informāciju par kaktusu un citu sukulentu izvēli, iegādi, audzēšanu un pārstādīšanu. Līdzās eksotiskajiem augiem būs aplūkojama arī fotoizstāde "Mans putns 2024".

Izstādi "Kaktusi un citi sukulenti 2024" ikviens aicināts apmeklēt Latvijas Nacionālā dabas muzeja 1.stāva izstāžu zālē.

Nepalaid garām!

Uz augšu