Bērnus un jauniešus aicina piedalīties jau devītajā “Lasīšanas stafetē”

TVNET
Foto: Shutterstock

Apgāds “Zvaigzne ABC” devīto reizi organizē lasīšanas veicināšanas konkursu bērniem un jauniešiem “Lasīšanas stafete”. Šogad konkurss notiek sabiedrības iesaistes kustības “Restarts lasīšanai” ietvaros, sadarbībā ar “Forum Cinemas” un Rīgas Zoodārzu.

“Lasīšanas stafetē 2024” aicināti piedalīties bērni vecumā no 5 līdz 15 gadiem. Stafetes noteikumi: jālasa grāmatas no piedāvātā grāmatu saraksta, kas publicēts tīmekļa vietnē www.stafete.lv, un jāizpilda trīs uzdevumi par katru grāmatu.

Darbi tiks vērtēti trijās vecuma grupās: ģimenes lasīšana ar 5–7 gadus vecu bērnu, vecuma grupa 8–11 gadi un vecuma grupa 12–15 gadi. Šogad Stafetē var piedalīties arī pieaugušie – vecāki, skolotāji un bibliotekāri.

Foto: Publicitātes foto

Reģistrēšanās stafetei jau norādītajā saitē, lasīšanas piedzīvojuma organizatori sarūpējuši arī balvas.

Konkursā var piedalīties no 14. maija līdz 9. jūlijam.

Izlasot vismaz vienu grāmatu un izpildot trīs uzdevumus par to, var pretendēt uz naudas balvu, kino biļetēm no “Forum Cinemas” divām personām un “Rīga ZOO” ieejas kartēm 2 apmeklētājiem.

Izlasot vismaz divas grāmatas un izpildot trīs uzdevumus par katru no tām, palielinās naudas balvas apjoms, uz kuru iespējams pretendēt, kino biļešu un zoodārza ieejas karšu apjoms paliek tāds pats – katrai norisei pa 2 ielūgumiem.

Savukārt, ja izlasītas vismaz trīs grāmatas un izpildīti trīs uzdevumi par katru no tām, iespējamā naudas balva ir vēl lielāka un laimējamo kino biļešu skaits – 4 cilvēkiem, “Rīga ZOO” ieejas karte – 4 cilvēkiem.

Konkursa noslēgumā katru iesniegto darbu vērtēs žūrija, tiks skaitīti punkti un noteikti labākie dalībnieki katrā vecuma grupā.

Šogad konkursā aicinām piedalīties arī skolotājus, bibliotekārus un vecākus. Viņi var izvēlēties jebkuru grāmatu no piedāvātā saraksta un uzrakstīt recenziju par to. Labākie saņems apgāda “Zvaigzne ABC” dāvanu karti.

“Lasīšanas stafetes 2024” noslēguma pasākums notiks 6. augustā kinoteātrī “Forum Cinemas”, kurā tiks apbalvoti labākie dalībnieki un būs iespēja satikt rakstniekus un māksliniekus.

Nepalaid garām!

Uz augšu