Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"SLAVENĪBAS UZ OGLĒM" Daumants Kalniņš gatavo grilētas vistas pastēti un atklāj vasaras plānus

Kas gan būtu latvietis, ja viņš kaut reizi nebūtu cepis šašliku vai desiņas pie dabas krūts, malkojot kādu atspirdzinošu dzērienu? Katram no mums ir savas mīļākās receptes, bet interesanti – kādus grila ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudis? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar dziedātāju Daumantu Kalniņu gatavojām vistas gaļas pastēti.

Daumants Kalniņš kopā ar šefpavāru un raidījuma vadītāju Raivo Žani Behmani gatavoja vistas gaļas pastēti, ko pasniedza uz grilētas rudzu maizes.

Gatavošanu sāk, ierīvējot vistas šķiņķīšus ar eļļu, lai tie nepielīp pie grila restes. Un tālāk jau gaļu apgrilē vai apcep uz pannas līdz zeltaina.

"Slavenības uz oglēm" ar Daumantu Kalniņu
"Slavenības uz oglēm" ar Daumantu Kalniņu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Daumants norāda, ka arī mājās labprāt šad un tad grilē, īpaši vasarā un grilē tieši gaļu.

Burkānus, selerijas kātu, ķiplokus, šalotes sīpolus smalki sagriež un sviedrē uz pannas vai katliņā, līdz dārzeņi kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno apgrilēto vistu, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz teju šķīst ārā.

Šefpavārs norāda, ka pastēti varētu gatavo arī tikai no gaļas, bet tad tā nebūtu tik vijīga un bagātīga.

Visbeidzot pievieno timiānu, brūno cukuru un karamelizē to. Kad cukurs sakaramelizējies tad pievieno vīnu un nedaudz pavāra, līdz izvārījies no tā alkohols (smaržai no spēcīgi asas jāpaliek maigai).

Foto: Daumants Kalniņš gatavo vistas gaļas pastēti

Kad vista mīksta un dārzeņi savārījušies ar vistu tad masu liek blenderī pievienojot arī buljonu, tas ļaus pastētei būt maigai un vijīgai, kā arī vieglāk varēs sablendēt. Blendējot pievieno aukstu sviestu. Blendē aptuveni 10 minūtes, līdz masa ir zīdaina. Maizi sagriež šķēlēs un apcep uz grila. Gatavo pastēti klāj uz maizītēm.

"Slavenības uz oglēm" ar Daumantu Kalniņu
"Slavenības uz oglēm" ar Daumantu Kalniņu Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kā Daumantam veicās, cik tuvs viņš ir ar ēst gatavošanu un kādi ir viņa vasaras plāni profesionālaja jomā, skaties raidījuma video!

Ja esi nolēmis šo recepti pagatavot arī savās mājās, te būs nepieciešamais produktu saraksts:

  • 500 g vistas šķiņķu vai filejas 
  • 150 g burkānu
  • 100 g selerijas kātu
  • 70 g šalotes sīpolu
  • 30 g ķiploka
  • 10 g sāls 
  • 25 g cukura
  • 50 g baltvīna
  • 10 g eļļas 
  • 3 g timiāna
  • 40 g sviesta
  • 500 g ūdens 
  • 3 g piparu

Raidījums tapis sadarbībā ar "Lidl".

Uz augšu