Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Ar grāmatu par grupu “Pienvedēja Piedzīvojumi” sevi piesaka jauna audiogrāmatu lietotne “Aural”

Foto: Shutterstock

Darbu uzsākusi jauna audiogrāmatu lietotne “Aural”, izdodot Jāņa Žildes grāmatu “Pienvedēja Piedzīvojumi. Trīs no Sabiles” audio versijā. To ierunājis Dailes teātra aktieris Gints Grāvelis.

Stāsta Valters Ivanāns, uzņēmuma līdzdibinātājs: “Ar jauno audiogrāmatu platformu “Aural” mēs vēlamies attīstīt audiogrāmatu nozari gan Latvijā, gan citur, izdodot audiogrāmatas tajā valodā, kur mēs lokāli darbojamies. Šobrīd uz katrām 500 000 grāmatām angļu valodā tiek izdotas 50 000 audiogrāmatas, savukārt latviešu valodā uz katrām 1000 grāmatām tiek izdota varbūt viena vai divas.

Pēc sarunām ar izdevniecībām esam sapratuši, ka galvenie šķēršļi audiogrāmatu radīšanai ir lielas izmaksas un laika trūkums. Te arī mēs saskatījām biznesa potenciālu un radās ideja, kā atrisināt šos jautājumus.”

“Aural” platformai kā audiogrāmatu ierunātājs jeb satura radītājs var pievienoties jebkurš, ierunājot audiogrāmatu un publicējot to “Aural” lietotnē. Savukārt “Aural” pirms publicēšanas to pašā lietotnē, pārbauda katru audiogrāmatu, lai tā precīzi atbilstu rakstītajai grāmatai pēc satura, audio kvalitāti pēc noteiktiem tehniskajiem kritērijiem un audio satura kopējo kvalitāti.

Foto: www.muzikaspasaule.lv

Protams, tiek ierunātas un publicētas tikai tādas audiogrāmatas, kurām ir attiecīgās autortiesību atļaujas. Grāmatas, kuras satura radītāji var ierunāt un publicēt, var apskatīt satura radītāju profilā uzņēmuma mājaslapā. Satura radītāji par publicētajām audiogrāmatām attiecīgi saņem atlīdzību no pārdotā audiogrāmatu apjoma.

“Aural” komandā ir četri cilvēki, kas vēlas attīstīt audiogrāmatu nozari Latvijā un tuvākajā nākotnē arī valstīs, kurās audiogrāmatu nozare nav izteikti attīstīta. “Mēs redzam, ka Latvijā ir daudz talantīgi un spējīgi satura radītāji. Aizvien vairāk tiek veidoti sarunu šovi, podkāsti un cita veida sarunu formāta saturs, un mēs vēlamies pierādīt, ka audiogrāmatu radīšanai nav nepieciešams pārdesmittūkstošos mērāms, dārgs aprīkojums un apjomīgi cilvēkresursi. Tā, protams, ir liela priekšrocība, taču ļoti līdzīgu, un galvenais –

kvalitatīvu, rezultātu ir iespējams panākt arī mājas apstākļos, pareizi aprīkojot kādu stūrīti ar skaņu izolāciju, studijas kvalitātes mikrofonu un audio pēcapstrādi,”

stāsta Valters Ivanāns.

Šobrīd ir publicēta Aural lietotnes pirmā jeb demo versija, kas iespējams lejupielādēt Google Play lietotņu veikalā, savukārt iOS versija būs pieejama tuvāko nedēļu laikā.

Nepalaid garām!

Uz augšu