Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Krāšņi izdejots pirmais TDA “Katvari” 105. jubilejas koncertuzvedums “Tiešišeit”

Foto: Gundars Kaminskis

Piektdienas, 7. Jūnija vakarā Katvaru muižas parka liepās tika izdejots pirmais TDA “Katvari” 105. jubilejas koncertuzvedums “TIEŠIŠEIT”. Skatītāji pēc notikuma dalījās savās sajūtās un gandrīz vienbalsīgi atzina, kas tas esot bijis maģisks un pārpasaulīgs.

Uzveduma centrālā tēma ir sena leģenda, kas vēsta, ka reiz piedzīvojumu meklētāji dejojuši vienīgajā naktī gadā, kad tas bijis liegts un ezers par sodu dejotājus pārvērtis liepās. Taču reizi 100 gados pie ļoti īpašu apstākļu sakritības dejotāju dvēseles mēdzot nokāpt no kokiem un dejot.

“Katvaru” 105. jubilejas koncertuzvedums “TIEŠIŠEIT” norisinās vietā, kas tiek uzskatīta par kolektīva pirmsākumu, jo arhīvā atrasts Katvaru pagasta padomes lēmums vēsta, ka 1919. gada Vasaras svētkos Katvaru muižā ir noticis “Katvaru” pirmais deju un dziesmu priekšnesums.

TDA “Katvari” no sirds pateicas visiem koncertuzveduma apmeklētājiem: “Pat neskatoties uz visām lietus sagādātajām ķibelēm, sajutām lielu mīlestību, siltumu un atsaucību!”

Otrs koncertuzvedums norisināsies sestdienas, 8. jūnija vakarā plkst. 22.30 Katvaru muižas liepu alejas ielokā. 

Katvaru muiža atrodas Katvaru ezera krastā Limbažu novadā, Katvaru pagastā. Populārākas navigācijas aplikācijas pēc norādēm "Katvaru muižas parks" vai "Katvaru liepu aleja" aizved tieši līdz uzveduma vietai.

Dejojošo koku dvēseles:

Agra Daņiļeviča deju skola “Dzirnas”

TDA “Katvari” pamatsastāvs un

BJDK “Varavīksne”

Solo – Tīna Šveicere un Paulis Bārzdiņš

Skatuviskā tautas deja:

TDA “Katvari” bijušo dejotāju sastāvs,

TDA “Rotaļa” no Rīgas,

TDA “Jaunība” no Jelgavas un

VPDK “Dižbramaņi” no Rīgas.

Nepalaid garām!

Uz augšu