Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Kalnciema kvartālu ieskandinās kārtīgs pašmāju folkroks; atvērta pieteikšanās "Šaha dienai"

Foto: publicitātes

Jau trešo vasaras koncertsezonas ceturtdienu visi ceļi vedīs uz Kalnciema kvartālu, jo Āgenskalna vietējos un ciemiņus gaidīs brīvdabas koncerts tautas mūzikas noskaņās. Vakaru pavadīsim grupu “Juuk” un “Grēcīgie partizāni” kompānijā, par vakara ieskaņu rūpēsies DJ Dubra, ieeja no 18.00 un, kā ierasts, bez maksas. Atgādinām, ka prāta mežģu un intelektuālu izklaižu cienītājiem joprojām ir iespēja pieteikties “Šaha dienai”, kas notiks 20. jūnijā. Dalība pasākumā ir bez maksas, pieteikšanās līdz 17. jūnijam.

Foto: Aizvadītās ceturtdienas koncerta atskats

Kā jau solījām – šī vasara būs pilna ar pārsteigumiem, un arī 13. jūnijs nebūs izņēmums. Ceturtdienas vakarā tiksimies starp Kalnciema kvartāla 19. gs. koka mājām un ābeļdārzu, lai baudītu alternatīvās un folkmūzikas satikšanos un savienošanos vienā veselumā.

Pirmie uz skatuves kāps “Juuk” – folkroka grupa, kas ir daudzu klausītāju iemīļota un atzīta apvienība. 2023. gadā grupas trešais studijas albums “Muļķa stabule” izpelnījās Zelta mikrofonu mūzikas kategorijā “Labākais indie vai alternatīvās mūzikas albums”. Visus sešus grupas mūziķus – Oskaru Jansonu, Edgaru Šubrovski, Sniedzi Prauliņu, Rasu Poli, Ričardu Daukstu un Niku Mosu Rodžersu vieno mīlestība pret dažādu valstu folkloru un rokmūziku.

Jaudīgu turpinājumu vakaram nodrošinās grupa “Grēcīgie partizāni” ar Kārli Pūķi priekšgalā, par kuru Sandris Vanzovičs teicis: “Harismātiskais Pūķis pierāda “punks not dead” leģendas patiesumu – albums ir līdz kaulam piesūcināts ar panku ideoloģiju, lai gan  ierakstīts akustiskajā versijā. Pārnopietnas un sirdi plosošas dziesmas ar nenopietniem tekstiem.”

Kā noprotams, grupa savā daiļradē sapludina panku kultūru un folkmūzikas akustisko skanējumu, nonākot pie unikāla skanējuma. Pasākumu iesildīs un vakaru iekustinās pazīstamais elektroniskās mūzikas producents DJ Dubra. Ieeja no 18.00.

Arī šajā ceturtdienas vakarā visus izslāpušos un izsalkušos sagaidīs gādīgas rokas – “Vīna veikals un kafe” piedāvās Itālijas Markes reģiona vīnus un kafiju, strādās jau iecienītās street food izbraukuma kafejnīcas, kā arī būs iespējams atveldzēties verandas pop-up dzirkstošo dzērienu stacijā.

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Nepalaid garām!

Uz augšu