Dzinējus gatavībā! Dziedātāja Ģertrūde Rūta izdevusi jaunu singlu “Motors”

TVNET
Dziedātāja Ģertrūde Rūta Reņķe.
Dziedātāja Ģertrūde Rūta Reņķe. Foto: Publicitātes foto

Jaunā popmūzikas dziedātāja Ģertrūde Rūta, kas pirmo reizi sevi pieteica ar debijas singlu “Zemestrīce”, ar prieku paziņo par jaunā singla “Motors” izdošanu. “Motors” apvieno retro popmūzikas skanējumu ar dzīvespriecīgu tempu, radot svaigu un vienlaikus nostalģisku skanējumu.

Šī nav klasiskā “sirdssāpju dziesma ar lirisku meldiņu” – tā apvieno mūsdienu popmūzikas tendences ar jau ierastiem un pazīstamiem skaņas elementiem, radot skanējumu, kas ir gan svaigs, gan pazīstams.

“Es vēlējos radīt kaut ko, kas ļautu cilvēkiem justies labi un liktu dejot dziesmai līdzi, tajā pašā laikā atlaižot vaļā visas skumjas par izgaisušām attiecībām,” par jauno singlu stāsta Ģertrūde Rūta. “Sadarbība ar dziesmas producentu, izcilo Kasparu Ansonu, bija lieliska, un kopā mēs šo vīziju pārvērtām realitātē.”

Dziesmas stāsta apakšā ir vesels emociju karuselis – patīkamais un satraucošais attiecību sākums, smagās vilšanās un nebeidzamās sirdssāpes. “Domāju, ikviens cilvēks ir piedzīvojis to sajūtu, ka sirds sāp nu tik ļoti, ka šķiet, tā jāmaina uz jaunu,” tā Ģertrūde. “Dziesmas laikā tik tiešām arī paspēju iziet cauri attiecību līkločiem, nonākot pie secinājuma – tas motors jāņem ārā!”

Pavadošais mūzikas video, kas tapis sadarbībā ar talantīgo Reini Vilni Baltiņu, lieliski papildina dziesmas enerģisko noskaņu. Filmēts Daugavas malā uz AB dambja, video pievieno vizuālu stāstījumu, kas pastiprina dziesmas vēstījumu.

Ģertrūde Rūta ienāca mūzikas pasaulē ar savu debijas singlu “Zemestrīce” 2020. gadā, kas ieguva pirmo vietu "Radio SWH" konkursā “Priekšnams”. Līdz šim dziedātāja ir veltījusi laiku jaunu dziesmu rakstīšanai, gūstot iedvesmu no personīgās pieredzes.

Nepalaid garām!

Uz augšu