Nīderlande apsver vairs nepiedalīties Eirovīzijā

Sejas.lv
Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlande apsverot domu pārtraukt dalību starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, ziņo ārvalstu mediji. Tas skaidrojams ar šā gada pārstāvja Josta Kleina diskvalifikāciju.

Nīderlandes raidorganizācija "Avrotros" aicinājusi risināt konkursa "strukturālās problēmas" un, iespējams, neiesniegs pieteikumu, kamēr netiks veikti uzlabojumi.

Eirovīzijas organizatori šobrīd izmeklējot incidentu, kurā tika iesaistīts Nīderlandes pārstāvis, un šī esot bijusi pirmā reize, kad kāds dalībnieks ticis diskvalificēts pēc iekļūšanas lielajā finālā.

Raidsabiedrības paziņojumā bija teikts: "Eirovīzijas dziesmu konkurss tika izveidots, lai ar mūzikas palīdzību savienotu valstis un tautas un veicinātu savstarpēju brālību. "Tam vajadzētu būt sākuma punktam organizatoriem un visām iesaistītajām valstīm. 

Kamēr raidsabiedrība nebūs pārliecināta, ka mākslinieks un viņu muzikālais vēstījums nebūs centrā, un netiks veiktas strukturālas korekcijas, mēs apšaubīsim tālāku dalību šajā dziesmu konkursā."

Jau iepriekš vēstīts, ka dienu pirms lielā fināla Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) oficiāli paziņoja, ka Nīderlandes mākslinieks Josts Kleins šogad Eirovīzijas dziesmu konkursa lielajā finālā nepiedalīsies. Tam par iemeslu bija draudēšana kādai konkursa fotogrāfei.

Kleins atzina, ka tiešām zaudējis savaldību.

Vēlāk viņa advokāts paziņoja, ka Kleins noliedz savu vainu jebkādā noziedzīgā nodarījumā.

Kā zināms, par šī gada Eirovīzijas uzvarētājiem kļuva Šveices pārstāvji Nemo. Latviju šogad pārstāvēja mūziķis Dons, Latvija ierindojās 16. vietā.

Uz augšu