Dons izdod priekšvēstnesi jaunajam albumam – dziesmu “Sāp”

TVNET
Foto: Publicitātes foto

Pēc notikumiem bagātā Eirovīzijas dziesmu konkursa posma, Dons atgriežas pie saviem klausītājiem ar dziesmu “Sāp”. Dziesma ir priekšvēstnesis drīz gaidāmajam devītajam Dona studijas albumam “Laiks”, kā arī vasaras lielkoncertam Daugavas stadionā. Singlam izdota arī angliskā versija ar nosaukumu “Dark”.

Dons atzīst, ka gada pirmā puse pilnībā pagājusi, gatavojoties Eirovīzijas dziesmu konkursam Malmē, bet uzreiz pēc tā noslēguma turpinājies cits radošs process – darbs pie jaunā albuma. Singls “Sāp” iekļāvies abos šajos posmos, jo tā pēdējie vokāli tika ierakstīti Malmē, starp Eirovīzijas mēģinājumiem, viesnīcas istabiņā iekārtotā studijā.

“Vēlos ļaut katram klausītājam pašam izdzīvot dziesmas “Sāp” stāstu caur savu emocionālo prizmu. Stāstu par iemīlēšanos, par attiecību sākumu un ilūzijām, kas ar laiku zūd,” Dons stāsta.

Dziesmas autori ir Artūrs Šingirejs, Kate Elpo, George Gleeson un Liam Geddes. Dziesmu liriku video veidojusi Madara Dzintara Pluša.

Dona jaunais albums “Laiks” dienas gaismu ieraudzīs jau augusta sākumā.

“Katru albumu redzu kā izaicinājumu, kurā meklēju jaunu šķautni savai muzikālajai valodai. Šobrīd esmu tajā aizraujošajā puzles veidošanas procesā, kurā vēl līdz galam nav skaidrs, kā visi gabaliņi sakritīs. Ir jaunas sadarbības ar producentiem un autoriem, tas pienes svaigumu visam darba procesam,”

Dons stāsta.

Tāpat Dons aicina savus klausītājus tikties koncertā “Laiks”, kas gaidāms 2024.gada 17.augustā Daugavas stadionā. “Pavisam nesen ieraudzīju koncerta skatuves gala versiju, un nespēju slēpt savu sajūsmu, nevaru sagaidīt to redzēt dzīvē. Kopības sajūtu, ko izjūtu koncertos, nevaru aprakstīt vārdos - šīs tikšanās ar maniem klausītājiem ir iemesls, kāpēc esmu mūziķis. Vienošanās kopīgā dziesmā ar tūkstošiem cilvēku dod lielu spēku, ” Dons turpina.

Foto: Publicitātes foto

Biļetes uz koncertu “Laiks” pieejamas Biļetes pieejamas šeit.

Mūziķis Dons ir viens no pieredzējušākajiem un klausītāju iemīļotākajiem mūsdienu māksliniekiem Latvijā. Dons ir izdevis astoņus soloalbumus un viņa kontā ir daudzas muzikālās godalgas. Dons šogad pārstāvēja Latviju Eirovīzijas konkursā ar dziesmu “Hollow”, kas konkursa fināla šovā ierindojās 16 vietā. 2021.gadā Dons uzsāka sadarbību ar mūzikas izdevniecību “Universal Music Group”.

Nepalaid garām!

Uz augšu