Noskaties Tūkstošiem cilvēku Rīgas ielās - atskats uz krāšņajiem praida pasākumiem

TVNET
Foto: Ekrānšāviņš

Sestdien Rīgā notika praida kulminācijas pasākums - gājiens par vienlīdzību "Until we are all equal" ("Līdz mēs visi būsim vienlīdzīgi"), informēja Latvijas cilvēktiesību aktīvists un LGBTQI tiesību aizstāvis Kaspars Zālītis. Pēc gājiena Vērmaņdārzā norisinājās koncerts. Ieskaties praida spilgtākajos brīžos TVNET sagatavotajā video atskatā!

Kā vēstīts, pasākums lielākoties noslēdzās bez starpgadījumiem. Tiesa, īsi pēc “Baltic Pride 2024” gājiena, netālu no tā norises vietas, Valsts policija aizturēja personu par huligāniskām darbībām. Veicot datu pārbaudi, noskaidrots, ka persona ir nepilngadīga - 17 gadus veca.

Saistībā ar notikušo Valsts policija ir uzsākusi kriminālprocesu par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu vai uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), vai organizāciju darbu (huligānisms).

Likumdevējs ir paredzējis, ka par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Jaunietis nodots vecākiem.

Video: “Baltic Pride 2024” gājiens

Nepalaid garām!

Uz augšu