“Jauno Jāņu Orķestris” izdod jaunu albumu “Deju dziesmas”

TVNET
Foto: Ginta Zīverte

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, jaunfolka grupa “Jauno Jāņu Orķestris” jeb JJO izdod jaunu studijas albumu “Deju dziesmas”, kurā apkopotas ilgākā laika posmā tapušas, latviešu skatuviskajai dejai radītas kompozīcijas, kā arī jauna dziesma un video “Ko tu raudi, līgaviņa”.

Pašlaik JJO albums “Deju dziesmas” pieejams lielākajos straumēšanas servisos, kā arī drīzumā iznāks CD formā izdevniecības “Upe tuviem un tāliem” paspārnē.

JJO albumā “Deju dziesmas” apkopota latviešu skatuviskajai dejai radīta mūzika, komponēta vairākiem dejas notikumiem: XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku latviešu skatuviskās dejas lielkoncertam “Balts”, Kurzemes kultūrvēsturiskā novada jaundeju koncertam “Zelta zemes vidiņā”, deju uzvedumam “Malienas mantojums”, kā arī deju ciklam “Mālpils kadriļa”.

Tās papildina jau iepriekš publicētas JJO dziesmas “Div’ svecītes” un “Kur tu biji, alutiņ”, kā arī jauna dziesma “Ko tu raudi, līgaviņa”.

Foto: Publicitātes foto

Albumā apkopotas 14 kompozīcijas – Jura Kaukuļa oriģinālmūzika ar dainu vārdiem, kā arī latviešu tautasdziesmu aranžējumi. Skaņas ierakstā un aranžējumā piedalījušies JJO mūziķi: Juris Kaukulis, Artis Orubs, Ieva Mūrniece, Kaspars Tobis, Andris Veinbergs un Valērijs Cīrulis, kā arī viesi – Julgī Stalte un Rolands Zelčs. Miksēja un māsterēja Aldis Zaļūksnis.

Mūziķu apvienība skaidro: “Nav noslēpums, ka Jauno Jāņu Orķestra koncerti nereti kļūst par enerģisku deju vakariem, tāpat mūsu mūziku bieži savās dejās ieauž deju kolektīvi. Tomēr šoreiz ir citādi – lielākā daļa JJO “Deju dziesmu” mūzikas jau no pirmās nots tapa kopsolī ar latviešu skatuviskās dejas horeogrāfiem – Reini Rešetinu, Taigu Ludboržu, Krišjāni Šimi un Lilitu Jansoni, centrā liekot dejojamību.

Līdz ar to dziesmās iekodēta dejas milzu enerģija – kustības telpa un elpa. Dziesmās ir visa emociju gamma no skumjām līdz priekam, no bērnu draiskulības līdz mūsu senču mūžīgai spēka elpai. Nolēmām sakopot tās vienā deju dziesmu kamolā, kurā satīts arī viens laika periods JJO vēsturē. Ceram, to varēs arī uz priekšu šķetināt.”

“Deju dziesmas” ir JJO ceturtais studijas albums, sekojot iepriekšējiem “Kālabad” (2013), “Ieviņa” (2018), “Saule brauca debesīs” (2018).

Albuma “Deju dziesmas” tapšanu atbalstījis Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Mālpils novada dome, Mālpils kultūras nams, AKKA/LAA autora stipendija un LaIPA stipendija.

Nepalaid garām!

Uz augšu