Šodienas redaktors:
Krista Garanča

88 gadu vecumā miris kanādiešu aktieris Donalds Sazerlends

Donalds Sazerlends
Donalds Sazerlends Foto: Reuters/ScanPix

Kameras priekšā viņš nostājās pirms vairāk nekā 60 gadiem, paliekot neizdzēšamā atmiņā tādās filmās kā “Don't Look Now” un “Bada spēles”. Šā gada 20.jūnijā 88 gadu vecumā Donalds Sazerlends mira pēc ilgas un smagas slimības, paziņojis viņa dēls Kīfers Sazerlends.

“Ar smagu sirdi paziņoju, ka mans tēvs Donalds Sazerlends ir miris,” 57 gadus vecais aktieris rakstīja vietnē X. “Es personīgi viņu uzskatu par vienu no nozīmīgākajiem aktieriem kino vēsturē.” Viņš teica, ka nekad nav ļāvis sevi iebiedēt ar kādu lomu. “Viņš mīlēja to, ko darīja, un darīja to, ko mīlēja, un tas ir viss, ko var prasīt. Labi nodzīvota dzīve.”

Sazerlends filmējās tādās filmās kā “The Dirty Dozen”, “MASH”, “Klute” un “Don't Look Now”. Pavisam nesen viņš bija redzams filmu sērijā “Tribute to Panem” kā prezidents Koriolans Snovs un no 2023. gada arī seriālā “Likumsargi”.

Sazerlends ieguva “Emmy” balvu par padomju ierēdņa lomu filmā “Pilsonis X”, kā arī pāris “Zelta globusa” balvu. 50 gadu ilgajā karjerā viņš piedalījies 140 filmās, tostarp nesen filmējies seriālā “Uzticība” (“Trust”) un filmā “Atsaukšana” (“The Undoing”)

Sazerlenda karjera strauji attīstījās pēc tam, kad viņš piedalījās slavenajā 1967. gada filmā “Netīrais ducis” (“The Dirty Dozen”).

Uz augšu