Džūkstē atdzimst rokmūzikas tradīcijas

TVNET
Jānis Bukums
Jānis Bukums Foto: Zane Bitere/LETA

Pēcsvētku nedēļas nogalē, 29. jūnijā, uz Tukuma novada Džūksti sadziedāties “Roka dziesmu svētkos” aicina trīs Jāņi - Buķelis, Bukums un Frišfelds, kā arī Atis Ieviņš. Ar viņiem kopā uz skatuves būs arī Džūkstes ansambļi un kori, kā arī rīdzenieki - grupa “Garu pagrabs”.

"Šie būs kopā sanākšanas un tautā zināmu dziesmu sadziedāšanās svētki. Mēs kā Latvijas Rokmūzikas asociācija gribam parādīt, ka rokmūzika nav tikai revolūcijām. Tā mūs saliedē arī ikdienā," saka Jānis Bukums, cerot, ka pasākums kļūs par ikgadēju tradīciju.

“Roka dziesmas ar savu smeldzi, patriotismu un enerģijas lādiņu latviešiem kā ziemeļniekiem vienmēr bijušas sirdij tuvas!”

Džūkstes pagastā visos laikos mūzika un muzicēšana ir bijusi sirdslieta. Pirmais zināmais kora sarīkojums ir 1871. gadā ar koncertu baznīcā un zaļumu svētkiem Ingus kalnā pie mācītāja muižas. Tas nebija vienkārši koncerts, tie bija jau dziesmu svētki J. Bētiņa vadībā, kur piedalījās seši apkārtējie kori ar 170 dziedātājiem. Džūkstes pagastā un Džūkstes kultūras namā tika rīkoti alternatīvās mūzikas un smagā roka mūzikas festivāli. Festivāls “Viesulis” radās pateicoties vietējo puiku entuziasmam, kuri nodibināja vietējo Džūkstes rokgrupu “FOTL”. Festivāls izauga un jau 2006. gadā Džūkstes kultūras namā pulcēja teju pustūkstoti jauniešu.

29. jūnijā “Roka dziesmu svētku” progammā būs tādas dziesmas no “Pērkons”, “Līvi”, “Linga”, “Jumprava”, “Cerdo” un citu labi zināmu latviešu grupu repertuāra. Svētkos piedalīsies arī vietējie kolektīvi Džūkstes Kultūras nama Jauktais vokālais ansamblis, Irlavas Kultūras nama sieviešu koris "Irlava”, Šlokenbekas muižas bērnu vokālais ansamblis "Dūkurīši" un jaunā roka grupa “Garu pagrabs” no Rīgas.

Uz “Roka dziesmu svētkiem” ir aicinātas visa ģimenes un tie sāksies jau plkst.16 ar svētku gājiens ap Džūksti, piedaloties vietējiem uzņēmējiem. Plkst.17 instrumentāli vokālais ansamblis "Teic balsis" iesilda svētku publiku, plkst.18 svētku koncerts, bet plkst. 20.30 zaļumballīte/diskotēka ar DJ Senais.

Biļetes cena 15,- eiro internetā vai Džūkstes Kultūras namā darba dienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00.

Bērniem līdz 7 gadu vecumam un pensionāriem /uzrādot pensionāra apliecību bezmaksas.

Nepalaid garām!

Uz augšu