Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Mats divos gājienos! Atskats uz Šaha dienu Kalnciema kvartālā

Foto: Kristaps Turiščevs

Godinot un popularizējot vienu no pasaulē vecākajām un zināmākajām galda spēlēm, ceturtdienas, 20. jūnija vakarā Kalnciema kvartāls sadarbībā ar “Latvijas Šaha federāciju” rīkoja Šaha dienu. 

Uz Šaha dienu tika gaidīti jebkura vecuma un šaha prasmju līmeņa interesenti, līdzjutēji un vienkārši silto vasaras vakaru baudītāji.

Vakara vadītāja lomā iejutās aktieris, pasākumu vadītājs un arī šaha treneris Atis Bērtiņš. Šahistu atsaucība bija ievērojama - bezmaksas reģistrācija dalībai tika slēgta agrāk, nekā sākotnēji norādītajā termiņā. 

Jau pēc pāris dienām, 27. jūnija vakarā visi mūzikas un atpūtas cienītāji ir ielūgti džeza skaņās pavadīt kārtējo skaisto vasaras ceturtdienas vakaru.

Ceļojumu džeza pasaulē ievadīs DJ Mareks Ameriks ar savu plašo vinila plašu kolekciju, atskaņojot pasaules labākās instrumentālās un vokālās mūzikas izlasi. Mareks ir mūziķis, ierakstu izdevniecības “Jersika Records” dibinātājs un vinila plašu entuziasts, tāpēc par repertuāra daudzveidību apmeklētāji varēs nešaubīties.

Vakara turpinājumā iepazīšanās ar jaunajiem džezistiem – “Dzene’s sextet”, kura sastāvā jaunie mūziķi – Madras Dzene (vokāls), Eduards Bariss (ģitāra), Gustavs Vilsons (kontrabass), Emīls Knubis (saksofons), Enriko Korvisons (saksofons)un Oskars Nejs (bungas) – atskaņos džeza standartus un dažādas oriģinālaranžijas.

Džeza vakara kulminācijā uz skatuves kāps džeza kvartets “Third Stream Quartet”, kura sastāvā muzicē Ēriks Miezis (vibrofons), Andris Grunte (kontrabass), Prans Kentra (ģitāra) un Indriķis Veitners (klarnete). Grupas sastāvā nav sitaminstrumentu, jo mūziķu fokuss ir cool jazz/third stream stilistika jeb kameransambļa skanējums.

Apzīmējumu “Third stream” pielieto džeza un klasiskās mūzikas saplūsmei. Šādu skanējumu var sastapt tādu džeza leģendu kā Mailza Deivisa un Gila Evansa ierakstos. Kvartets spēlēs gan grupas dalībnieku komponētus skaņdarbus, gan džeza tēmu aranžējumus.

Arī šajā ceturtdienas vakarā visus izslāpušos un izsalkušos sagaidīs gādīgas rokas – “Vīna veikals un kafe” piedāvās Itālijas Markes reģiona vīnus un kafiju, strādās jau iecienītās street food izbraukuma kafejnīcas, kā arī būs iespējams atveldzēties verandas pop-up dzirkstošo dzērienu stacijā.

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Nepalaid garām!

Uz augšu