Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Latvijas mūzikas topu papildina vairāki pašmāju jaunumi

Dziedātāja Atvara.
Dziedātāja Atvara. Foto: Instagram/atvara.liene

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu - prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā. Topu rezultātus veido Radiomonitor un Ranger Computer apkopotie dati. 25. nedēļā topa līderi mainās pozīcijām, tikmēr klausītāju sirdis iekarojuši jaunumi pašmāju mūzikas skatuvē.

Foto: publicitātes

Latvijas straumēšanas topa augšgalā joprojām ir Eminems ar singlu “Houdini”, kas instrumentāli balstīts uz “Steve Miller band” populārās dziesmas “Abracadabra” sempla un turpina Eminema alter ego Slim Shady ierasto bezkaunību. Otrajā vietā ir Tomijs Ričmens ar singlu “Million Dollar Baby” - mākslinieks albumu sola jau šogad, pavisam drīz. Savukārt trešais ir Artemas ar “ I Like the Way You Kiss Me”, kurš Latvijā uzstāsies jau 12. augustā.

No latviešu singliem visaugstāk topā, šoreiz sestajā vietā ir apvienība “Olas” ar “Nārniju”, savukārt desmitajā vietā ir “Raķešu zinātne” - Fiņķa un Patrishas kopdarbs. Trešie atsevišķi latviešu singlu topā ir “Singapūras Satīns” ar “Degviela”, lielajā topā šī dziesma ir 21. pozīcijā.

Latviešu singlu topā ir jaunums - devītajā vietā debitējusi dziedātāja Atvara ar emocionālo balādi “Pie manis tveries”. Pēdējos gadus Atvara vairāk mūziku ir rakstījusi saviem kolēģiem, un dažkārt pati izdevusi komerciālajiem standartiem atbilstošākās dziesmas, bet šī reize ir citādāka.

Atvara stāsta: "Pie manis tveries" bija pirmā dziesma, par kuru pateicu, ka man ir vienalga, cik cilvēki to dzirdēs. Es gribu, lai tā izklausās tā, kā es esmu iecerējusi. Man šāda veida dziesmas ir tuvas, tās esmu gadiem rakstījusi un taupījusi sev, un tagad tas ir atmaksājies. Varu iedrošināt cilvēkus sekot savām iecerēm!

Kad tu esi patiess tu, tas cilvēkiem ļoti patīk. Manas sajūtas ir neaprakstāmas - vietnē TikTok dziesmas celiņam klausījumu skaits ir 1,1 miljons un vairāk nekā 350 cilvēki ar to ir dalījušies. Vietnē Spotify klausījumi pieaug - mazāk kā divu nedēļu laikā tie ir pie 30 000."

Foto: publicitātes

Radiostaciju top 20 augšgalā ir Bilija Eiliša ar singlu “Lunch” no maijā izdotā albuma “Hit Me Hard and Soft”. Otro vietu ieņem Eminems ar “Houdini”, savukārt trešā ir vairāku nedēļu līdere Sabrina Kārpentere ar “Espresso”. No latviešu singliem divdesmitnieka 13. vietā ir “Instrumenti” ar “Tu Iekriti Manī”, kas latviešu singlu topā ir pirmie. Radiostacijas iecienījušas arī Dona jaunāko dziesmu “Sāp”, kas ierindojas latviešu singlu topa otrajā vietā. Zebrene un Elizabete Gaile ar “Vasaras Raibumiem” ir trešie.

Jāpiebilst, ka no latviešu jaunajām dziesmām radiostaciju topā pirmo nedēļu spēlētas “Labvēligais Tips” ar “Šanhajā jau vakars”, “Tautumeitas” ar “Danco, Jāni”.

Mūzikas jaunumi

Pirms Jāņiem savu jauno singlu “Nejauši kadri” prezentēja grupa “Sudden Lights”. Dziesmas videoklipa autors ir Matīss Kaža un tas ir tapis uz 35 mm lentas. Albumu “ Ej Tu Dir*t - Tā Ir Hatchback Mūzika” izdevuši populārie jaunās paaudzes reperi Ods un goča, kas arī ik pa laikam mēdz iepeldēt straumēšanas topa augšgalā. Tikmēr interneta vietnēs popularitāti gūst britu mūziķes Charli XCX albums “Brat”, kurš klausītājus iepriecina ar dažādiem pārsteigumiem, tostarp viņas un Lordes sadarbību “Girl, So Confusing ” remiksā. Savukārt nākamās nedēļas topā uzzināsim, kāda Latvijā bija iecienītākā jāņošanas mūzika.

Nepalaid garām!

Uz augšu