Pirmo reizi Kalnciema kvartālā repa vakars ar izpildītājām VIŅA un Ūga

TVNET
Foto: publicitātes

4. jūlijā Kalnciema kvartāla kalendārā plānots viens no šīs vasaras enerģiskākajiem koncertiem. Aizvadīto ceturtdienu pavadījām džeza, improvizāciju un vinila noskaņās kopā ar DJ Mareku Ameriku, “Third Stream Quartet” un jaunajiem džezistiem, bet nākamais koncerts nesīs pavisam citas – hip-hopa – vēsmas. Uz skatuves kāps un klausītājus iepriecinās reperes VIŅA un Ūga. Ieeja no 18.00 un, kā ierasts, bez maksas.

Vakara gaitā pirmā uz skatuves kāps latgaliešu repere Ūga (no latgaliešu valodas – oga), kas savu debijas albumu izlaida 2020. gadā. Jau 2021. gadā ar šo albumu māksliniece saņēma Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” balvu nominācijā “Gada debija”. Savā daiļradē repere lepni nes sava dzimtā novada vārdu, repojot latgaliski. Viņas debijas albuma “LG ir HH” nosaukuma atšifrējums ir “Latgalē ir hip-hops”, apliecinot, ka arī Latgalē hip-hops ir dzīvs.

Stafeti pārņems repere VIŅA (īstajā vārdā Zelma Jēgere). Latvijas repa scēnā darbojas kopš 2014. gada un ir kļuvusi par klausītāju iemīļotu un atzītu izpildītāju. Ekspresīva, bezbailīga un patiesa, savā daiļradē un dzīvē atsakās saplūst ar “pelēko masu” un ietilpt rāmjos. Šobrīd VIŅA strādā pie jauna albuma, kurā savīsies dažādas tematikas, žanri, instrumenti un arī viesmākslinieki, piemēram, Ralfs Eilands, ar kuru tapusi mīlas balāde “Ikvienas nakts sakars”. Šo un arī citus singlus no gaidāmā albuma, pavisam iespējams, dzirdēsim arī koncertā, ļaujot klausītājiem gan gūt ieskatu nākotnē, gan atskatīties uz jau iemīļotām dziesmām

Arī šajā ceturtdienas vakarā visus izslāpušos un izsalkušos sagaidīs gādīgas rokas – “Vīna veikals un kafe” piedāvās Itālijas Markes reģiona vīnus un kafiju, strādās jau iecienītās street food izbraukuma kafejnīcas, kā arī būs iespējams atveldzēties verandas pop-up dzirkstošo dzērienu stacijā.

Nepalaid garām!

Uz augšu