Ieva Adamss atklāti par cīņu ar depresiju

Sejas.lv
Ieva Adamss
Ieva Adamss Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasniedzēja Ieva Adamss raidījumā "Dzīvei nav melnraksta" atklāj, ka cīnījusies ar depresiju. 

Kā iemeslu depresijai viņa norāda pašvērtības trūkumu un sevis noliegšanu. "Sajūta, ka es esmu nepilnīga, sajūta, ka es kaut ko daru ne tā.

Savukārt šie virspusējie iemesli - vīrs mani vairs nemīl, viņš ar mani nesarunājas (gadiem)... Jā, tie bija gadi.

Un es nesaprotu, kā es, aktīvs, emocionāls, ekstraverts, priecīgs cilvēks, kurš, ja kaut ko vēlas, to panāk, - kā es spēju nonākt šī pacietīgā radījuma lomā, paciešot gadiem to, ko normāls cilvēks nevar paciest?" tā Adamss.

Viņa turpina: "Tam nav nekāda sakara ar mīlestību, tam bija sakars ar bailēm, ar iekšējā resursa trūkumu, jo tajā brīdī, kad tu tuvojies depresijai vai jau esi tajā, tev vispār nav resursa no turienes iziet saviem spēkiem.

Ja es nejauši nebūtu nokļuvusi pie ģimenes dakteres ar kaut kādu fizisku problēmu un viņa man "pa kluso" nebūtu izrakstījusi šādas tādas tabletītes, sakot, ka no tā jūs vismaz gulēsiet, bet nelasiet lietošanas instrukciju... bet es izlasīju. Man likās, ka viņa ir kļūdījusies, bet nē, viņa redzēja manu problēmu. Un pēc 10 mēnešu medikamentu lietošanas es spēju atkal eksistēt."

Ka zināms, Adamss 2021. gada nogalē izšķīrās no vīra, uzņēmēja Arņa Lejiņa. Runājot par pašreizējo dzīves posmu, viņa to sauc par brīnišķīgu. "Es kā sieviete beidzot esmu pilnīgi brīva! Es esmu izpildījusi visu, ko sabiedrība varētu no manis gribēt, - es biju vispaklausīgākā meita pasaulē, es biju teicamniece, es spēlēju klavieres, es pabeidzu Mūzikas akadēmiju, es ieguvu izglītību, es ieguvu darbu, es strādāju darbu, es kļuvu par māti, es apprecējos, es darīju visu - tieši tās funkcijas, ko sabiedrība varētu gaidīt no sievietes.

Un tagad, kad mani bērni beidzot abi jau šovasar kļūs pilngadīgi, es saprotu: tagad es varu darīt jebko, ar jebko un jebkur, un tieši tas ir tas, ko es grasos darīt savā atlikušajā dzīvē!"

Vairāk skaties šeit!

Uz augšu