"Visi dzīvi un veseli." Noslēgusies piedzīvojumu raidījuma "Ārpus zonas" otrās sezonas filmēšana

Sejas.lv
Kristīne Garklāva
Kristīne Garklāva Foto: publicitātes

Nule nofilmēta raidījuma “Ārpus zonas” otrā sezona, kur slavenības devās pārgājienā pa Tadžikistānas kalniem. Tās dalībnieki dalījušies ar pirmo ziņu atpakaļ zonā.

Kā liecina ieraksti sociālajos tīklos, raidījuma vadītāja Kristīne Garklāva ar komandu veiksmīgi noslēguši pārgājienu.

"Esam zonā. Visi dzīvi un veseli," teikts ierakstā. 

Jau ziņots, ka pārgājienā devās TV personība Valters Krauze, aktrise Zane Daudziņa, mūziķis Fiņķis, mākslinieks Kristians Brekte, modele un TV personība Māra Sleja, aktieris Kārlis Arnolds Avots, kā arī profesionāls inline skrituļslidotājs Nils Jansons. Arī šajā pārgājienā ar viņiem kopā devās raidījuma vadītāja Kristīne Garklāva. Viņi sāka ceļu uz piedzīvojumu 23. jūnijā. 

Foto: "Ārpus zonas: Tadžikistāna"

Tadžikistāna ir valsts Vidusāzijā. Ziemeļrietumos tā robežojas ar Uzbekistānu, ziemeļos ar Kirgizstānu, austrumos ar Ķīnu, bet dienvidos ar Afganistānu. Kalni aizņem 93% valsts teritorijas, un vairāk nekā puse valsts atrodas vairāk nekā 3000 metrus virs jūras līmeņa, tas nozīmē, ka šoreiz pārgājiena dalībniekiem būs jāmēro ceļš ne tikai pa dažāda seguma takām, bet jāpievar stāvas nogāzes un kāpieni kalnos. Tadžikistāna ir slavena ar to, ka tajā ir vairāk nekā 1300 ezeri un tai ir Centrālāzijas lielākās ūdens rezerves. Pārgājiena maršruts vedīs vismaz gar septiņiem gleznainiem ezeriem.

Izvēloties pārgājiena galamērķi, tas tika rūpīgi izpētīts, un raidījuma veidotāji konsultējās ar Ārlietu ministrijas konsulāro dienestu, pievēršot īpašu uzmanību gan drošībai, gan ģeopolitiskajai situācijai Tadžikistānā. Tadžikistāna ir viena no piecām Centrālāzijas reģiona valstīm, kas šogad atzīmē savu 33. neatkarības gadu, un tieši šogad Latvija ar Tadžikistānu svin diplomātisko attiecību trīsdesmitgadi. Valstī ir aptuveni 10 miljoni iedzīvotāju, tās pamatiedzīvotāji ir tadžiki (79% no kopējā iedzīvotāju skaita), bet lielākās minoritātes ir uzbeki (15%), krievi (1%) un kirgīzi (1%).

Raidījums būs skatāms jau šajā rudenī.

Atgādinām, ka raidījums “Ārpus zonas” šajā pavasarī sekoja līdzi septiņām sabiedrībā zināmām personībām, kuras kopā ar TV3 ētera personību Kristīni Garklāvu devās pārbaudījumiem pilnā 120 km garā pārgājienā pa vienu no Eiropas pēdējām mežonīgajām teritorijām – Karaļa taku Zviedrijā. 

Uz augšu