"Borowa MC" - 20! Ko šobrīd dara grupas dalībnieki?

Sejas.lv
Grupas "Borowa MC" solists Aigars Runčis (no kreisās) un grupas dalībnieks Ingars Gusāns ar albumu "Ui, lobs!".
Grupas "Borowa MC" solists Aigars Runčis (no kreisās) un grupas dalībnieks Ingars Gusāns ar albumu "Ui, lobs!". Foto: Lita Krone/LETA

Grupa "Borowa MC", kura klausītāju mīlestību iekaroja ar dziesmu "Vysskaistuokajai meitiņai", šogad atzīmē 20. pastāvēšanas gadadienu. Tās mūziķis Aigars Runčis intervijā žurnālam "Ieva" atklāj, ar ko grupas dalībnieki nodarbojas šodien.

Runčis par grupas darbības sākumu izsakās šādi: "Toreiz tas bija traks virpulis un piedzīvojums. Nebijām mārketinga speciālisti, kas izskaitļotu katru gājienu, bet gājām, darījām, ļāvāmies, pieļāvām kļūdas un muļķības.

Interesantākais, ka ne toreiz, ne tagad man ar dziedāšanu nav pilnīgi nekāda sakara. Nelepojos, bet fakts paliek fakts: es joprojām nemāku dziedāt!

Mācoties vidusskolā, man radās ideja par mūzikas grupu. Sāku rakstīt tekstus latgaliski, drīz palaimējās satikt īstos cilvēkus - Ingaru Gusānu un Guntru Kuzminu. Viņi prot gan radīt mūziku, gan dziedāt! Ingars ir 12 gadu par mani vecāks, es vēl nebiju pilngadīgs, Guntra arī jauna. Tagad smejamies - kur vecāki skatījās! Viss saslēdzās: bijām interesanti īstajā vietā un laikā un notika muzikālais brīnums. (..) Atbilde, kāpēc mēs patikām Latvijai, ir visai klišejiska. Bijām naivi un nepieredzējuši, atklāti un patiesi - dziedājām un runājām tā, kā domājām. Mūsu aizrautība un azarts atbruņoja cilvēkus."

Šobrīd Runčis ir LMT Biznesa izaugsmes dienesta direktors, bet Guntra ir vokālā pedagoģe, vokālās studijas "Skonai" mākslinieciskā vadītāja un Rēzeknes novada deputāte. Ingars dzīvo Rogovkā, ir pētnieks Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, skolotājs Rēzeknes novadā.

"Savā ziņā tas, ka es esmu Rīgā, bet viņi Latgalē, ir šķērslis. Ja mēs būtu tuvāk, varbūt arī muzikālo aktivitāšu būtu vairāk, bet nezinu, vai vajag. Nedomāju, ka klausītāji gaida "Borowa MC" jaunas dziesmas, drīzāk grib dzirdēt vecos hitus. Tos retāk spēlējot, arī pašiem vairāk emociju, tiešām kā pirmoreiz - aizlūst balss, atrodam vecajā dziesmā ko jaunu," teic Runčis.

Pilnu interviju ar Aigaru Runči lasi žurnāla "Ieva" 3. jūlija numurā!

Uz augšu