Tīzeris Kas “Nav divu Tomu” veidotājiem padomā nākamajam raidījumam?

Jau rīt, 5. jūlijā, pie jums atgriezīsies podkāsts “Nav divu Tomu”. Kā jau ierasts – daudz karstu tēmu, daudz ne pārāk korektu komentāru un pats galvenais – pilnībā bez jebkādiem jokiem. Jo šis ir viens no nopietnākajiem podkāstiem Latvijā, bet TVNET kultūras redaktors Toms Treibergs un publicists Toms Lūsis nemēdz jokot.

Šoreiz apspriesto tēmu arsenālā ASV prezidenta vēlēšanas. Ir viens ļoti vecs vīrs, kurš teikuma vidū mēdz aizmirst, ko vēlējās pateikt, bet viņam pretī ir notiesāts noziedznieks, kurš vienkārši brutāli melo. ASV dzīvo 330 miljoni cilvēku, un šis tiešām ir labākais, ko viņi spēj piedāvāt? Podkāsta vadītāji centīsies to atšķetināt.

Nesen ziņu portālos parādījās virsraksti – “Aldis Gobzems pošas atgriezties Latvijā un politikā”. Divus pēdējos gadus viņš dzīvo Spānijā un aktīvi sludina, cik ļoti neizdevusies valsts ir Latvija. Iepriekš solījās vairs nekad nebraukt atpakaļ, kā arī teica, ka nemaksās sev piespriestos sodus. Kāpēc Aldis nolēma atgriezties? Vai varētu būt tā, ka viņam vienkārši aptrūkās naudas?

Šoreiz viņš sola glābt Latviju no korupcijas policijā un prokuratūrā. Turklāt atšķirībā no iepriekšējām reizēm Gobzems nedibināšot jaunu partiju, bet gan pievienošoties kādai jau esošai. Tāpēc paliek atklāts jautājums – kurai partijai viņš varētu pievienoties? Precīzāk – kura partija būtu ar mieru viņu ņemt pretī?

Tālāk podkāstā tiks aplūkota politiķa Anša Pūpola izplatītā dezinformācija par Agnesi Loginu. It kā ar to vien būtu par maz, Pūpols izraudzījies sev padomnieku darbam Eiropas Parlamentā. Tas būs neviens cits, kā Egils “porcelāns” Helmanis.

Nupat medijos izskanēja informācija, ka Rīgas mērs Vilnis Ķirsis esot “Riga Waterfront” projektam parādījis sava veida dzelteno kartīti. Izrādās, ka pēc Pilsētas attīstības departamenta ekspertu vērtējuma tik blīva apbūve Daugavas krastā Rīgā nav pieļaujama, tāpat iecerēto būvju augstums, visdrīzāk, nav atbilstošs teritorijas plānošanas dokumentiem.

Bet raidījuma noslēgumā – bijušajam Rīgas mēram Mārtiņam Staķim sociālajos tīklos sācies pamatīgs kašķis ar esoši mēru Vilni Ķirsi. Kas atgadījies? Ko viņi viens otram nodarījuši? No Treiberga un Lūša vienīgi paši pareizākie un loģiskākie skaidrojumi.

Par šo visu plašāk rītdienas podkāstā “Nav divu Tomu”. Bet tikmēr iepriekšējo sēriju var noskatīties šeit.

Nepalaid garām!

Uz augšu