FOTO Sācies festivāls "Rīgas Ritmi 2024"

TVNET

Ar koncertiem “Lounge Fenikss” un “Riga Jazz Lounge” sācies 24. starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas Ritmi”, kas norisināsies līdz 6. jūlijam.

Festivāla pirmajā koncertvakarā 3. jūlijā “Lounge Fenikss” viesnīcā “Aston Riga Hotel” lielisku džeza trio oriģinālmūzikas paraugstundu sniedza jaunais pianists Matīss Žilinskis, brīvi saspēlējoties ar virtuozajiem kolēģiem – kontrabasistu Andri Grunti un bundzinieku Rūdolfu Dankfeldu. Savukārt “Riga Jazz Lounge” viesnīcā “Radisson Blu Latvija” ar smalkām vokālā džeza noskaņām piesātinātu koncertu sniedza dziedātāja Jūlija Zakirova, kuras pavadošajā grupā spēlēja pianists Māris Vitkus, kontrabasists Pēteris Liepiņš un bundzinieks Andris Buiķis.

Festivāla centrālā koncertvieta arī šoreiz būs Rīgas Doma dārzs, kur jau šodien, 4. jūlijā, un rīt, 5. jūlijā, no pulksten 20.30 uzstāsies galvenie viesmākslinieki – itāļu bandoneonists Daniele di Bonaventura kopā ar kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” un Lielbritānijā dzīvojošais itāļu ģitārists Antonio Forcione, bet nākamajā vakarā – kubiešu pianists Jorge Luis Pacheco un amerikāņu dziedātājs José James.

“Rīgas Ritmi 2024” koncerti notiks arī kultūras centrā “Noass”, kur 6. jūlijā, kur no pulksten 18.00 savu mākslinieku uzstāšanos piedāvās izdevniecība “Jersika Records”. Tur koncertēs klarnetista Indriķa Veitnera un vibrofonista Ērika Mieža kvartets, trombonista Vadima Dmitrijeva kvartets un saksofonista Toma Rudzinska kvartets, kuri visi piedāvās savas visjaunākās programmas.

“Lounge Fenikss” viesnīcā “Aston Hotel Riga” šodien, 4. jūlijā, pulksten 20.00 uzstāsies arfistes Elizabetas Lāces projekts “Jazz Meets Harp”, 5. jūlijā – ģitāristes Ellas Zīriņas trio, bet 6. jūlijā – ģitārists Reinis Jaunais kopā ar čellisti Ernu Daugavieti.

“Riga Jazz Lounge” viesnīcā “Radisson Blu Latvija” šodien, 4. jūlijā, pulksten 21.00 uzstāsies Ellas Zīriņas trio, 5. jūlijā – Indriķa Veitnera un Ērika Mieža kvartets, bet 6. jūlijā – pianista Klāva Ābola kvintets. Turpat katru vakaru notiks arī oficiālais festivāla jam session.

Mūzikas festivāls “Rīgas Ritmi” ir viens no vadošajiem improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāliem Baltijā, plaši pazīstams arī Eiropā un pasaulē. Divarpus desmitgažu laikā festivāls kļuvis par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu, ierakstot Rīgas vārdu globālās un džeza mūzikas kultūras tūrisma ceļvežos. Novērtējot māksliniecisko

programmu un organizatoriskās kvalitātes, kā arī nozīmību starptautiskajā apritē, Eiropas festivālu asociācija arī šogad piešķīrusi festivālam “Rīgas Ritmi” prestižo kvalitātes zīmi “EFFE Label”. Festivālu organizē fonds “Mūsdienu mūzikas centrs”.

Biļetes uz festivāla maksas koncertiem Rīgas Doma dārzā un kultūras centrā “Noass” nopērkamas servisā “Biļešu paradīze”.

Nepalaid garām!

Uz augšu