Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Vasara Kalnciema kvartālā – koncertceturtdiena ar “Dzeltenajiem pastniekiem”, Edgaru Rubeni un Mariju Luīzi Meļķi

Aktrise Marija Luīze Meļķe
Aktrise Marija Luīze Meļķe Foto: Paula Čurkste/LETA

Vasara nav iedomājama bez koncertiem Kalnciema kvartālā. Aizvadītajā ceturtdienā repa cienītājus un pazinējus aizrāva reperes VIŅA un Ūga, savukārt 11. jūlijā visi melomāni būs laipni gaidīti rūtotajā laukumā, lai pavadītu vakaru ģitārista Edgara Rubeņa, dzejnieces Marijas Luīzes Meļķes un leģendārās grupas “Dzeltenie pastnieki” kompānijā. Ieeja sākot no plkst. 18.00 un bez maksas.

Pašā vasaras pilnbriedā, 11. jūlijā, Kalnciema kvartāls laipni aicina visus Āgenskalna un citu apkaimju ciemiņus uz kārtējo vakaru kopā ar latviešu mūzikas talantiem. Šajā vakarā uz skatuves pirmie kāps ģitārists Edgars Rubenis un dzejniece Marija Luīze Meļķe, savienojot akustiskās ģitāras melodijas un dzejas lasījumus.

Paši mākslinieki savu daiļradi raksturo kā divgalvainu dzīvnieku, kura galvas – mūzika un dzeja – viena otru nepārtrauc, tomēr sirds šim dzīvniekam ir viena; no viena avota plūst abas balsis.

Abas izpausmes formas ļauj viena otrai ieņemt galveno lomu, nepārklājoties un nepārblīvējot klausītāju uztveres telpu – tā ir kā cieņpilna saruna bez teksta nostāšanās pāri instrumentālajai kompozīcijai un otrādi. Koncerta turpinājumā ar ovācijām tiks sagaidīta leģendārā grupa “Dzeltenie pastnieki”. Ar savu oriģinālo daiļradi un filozofiju grupa ir atstājusi nospiedumu daudzu latviešu uztverē, mūzikas un kultūras jomā, kā arī kļuvusi par plaši iemīļotu un atzītu apvienību. 1981. gadā grupu dibinājuši Ingus Baušķenieks un Viesturs Slava, pirmos sešus gadus tā guvusi popularitāti tikai caur ierakstiem, pilnīgi bez koncertēšanas, kas ir unikāli gan Latvijas, gan pasaules kontekstā.

Lai gan grupas darbībai ir likti daudzi politiskie šķēršļi, tā ir izturējusi laika pārbaudi un tādas dziesmas kā “Milžu cīņa”, “Kāpēc tu mani negribi” un citas ir aktuālas joprojām.

2018. gadā iznācis grupas jaunākais albums “Nepieklājīgā meitene”, un koncertā klausītājiem būs iespēja dzirdēt dziesmas gan no jaunākā, gan 80. un 90. gadu repertuāra.

Arī šajā ceturtdienas vakarā visus izslāpušos un izsalkušos sagaidīs gādīgas rokas – “Vīna veikals un kafe” piedāvās Itālijas Markes reģiona vīnus un kafiju, strādās jau iecienītās street food izbraukuma kafejnīcas, kā arī būs iespējams atveldzēties verandas pop-up dzirkstošo dzērienu stacijā.

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Nepalaid garām!

Uz augšu