Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Latvijas slavenākais brazīlietis Felipe asprātīgā veidā parāda atbalstu abām basketbola komandām

Slavenais brazīliešu influenceris Felipe Gabriels Ksavjērs klātienē apmeklēja Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālu un pauda atbalstu abām komandām. 

Felipe vietnē "Instagram" dalījies ar video, kur nevar izvēlēties - kādu kreklu lai velk uz maču starp Latviju un Brazīliju.

Beigu beigās populārā interneta personība izveidoja savu kreklu, kurā apvienoti abu valstu karogi. "Tas nu ir izlemts. Veiksmi abām manām nācijām!" tā Felipe.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra finālā zaudēja Brazīlijai un neizcīnīja olimpisko ceļazīmi. Latvija piekāpās ar 69:94 (11:34, 22:15, 13:23, 23:22).

Foto: Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra fināls basketbolā: Latvija – Brazīlija

Brazīlija 16. reizi spēlēs olimpiskajās spēlēs.

Parīzes olimpisko spēļu turnīra grupu spēles notiks Lillē, un Brazīlijas basketbolisti B grupā cīnīsies ar Franciju, Vāciju un Japānu.

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies vien 1936. gadā Berlīnē. Sieviešu valstsvienība cīnījās 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.

Latvijas basketbolisti turnīru sāka ar uzvaru pār Gruziju (83:55), bet otrajā mačā ar 80:89 piekāpās Filipīnām. Neskatoties uz zaudējumu otrajā spēlē, Latvija apakšgrupā ieņēma pirmo vietu, jo bija iekrājusi labāko gūto un zaudēto punktu starpību (+19).

Savukārt Brazīlija ar 81:72 pieveica Melnkalni un ar 74:77 piekāpās Kamerūnai, grupā ieņemot pirmo vietu.

Sestdien pusfinālā Latvija ar 72:59 pieveica Kamerūnu, bet Brazīlija ar 71:60 - Filipīnas.

Uz augšu