Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Nepalaid garām! Jau rīt 135 čellisti pieskandinās Mežaparka Lielo estrādi

Foto: publicitātes

9. jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē būs iespēja izbaudīt un pieredzēt rekordlielu čellu skanējumu “Melo-M mega orķestra” koncertā. Vienkopus uz vienas skatuves muzicēs 135 čellisti no visas Latvijas, pārstāvot visas čellistu paaudzes. Desmit gadu laikā orķestra dalībnieku skaits ir trīskāršojies un motivējis sākt čella spēli ļoti daudziem jauniešiem, kuri šogad arī piedalīsies koncertā. Tik vērienīga čellistu apvienošanās uz vienas skatuves ir unikāls notikums ne vien Latvijā, bet visā pasaulē.

Foto: publicitātes

“Melo-M mega orķestra” izpildījumā izskanēs tautasdziesma “Bēdu manu lielu bēdu”, Līvu “Dzimtā valoda”, “Imagine dragons” hīts “Radioactive, “Pink Floyd” “Another Brick in the wall”, Stalones boksa grāvēja “Rokijs” tituldziesma “Eye of the Tiger” un citi pasaulē populāri skaņdarbi.

Video no mēģinājuma

Arī komponista Kārļa Auzāna orģinālskaņdarbi, kas īpaši radīti šim koncertam vairāk nekā 130 čelliem un perkusijām. Daudzveidīgo programmu koncertā būs iespējams izbaudīt ikvienam klausītājam.

Foto: publicitātes

“Ir liels gandarījums par iespēju muzicēt tik lielā čellistu sastāvā un prieks, ka čellistu skaits Latvijā tik strauji pieaug un mūsu koncerti motivē un iedvesmo sākt čella spēli jauniešiem.

Šie būs īsti mūzikas svētki, un šoreiz skatītājus aicināsim sēdēt koristu tribīnēs, no kurām varēs dziedāt līdzi pasaules un Latvijas mūzikas hitus,” min čellists Kārlis Auzāns.

Foto: publicitātes

Nepalaid garām!

Uz augšu