Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Roka leģendas pierībina "Wondersalu"

Piektdien, 5. jūlijā, "Wondersalā" notika roka leģendu koncerts, kurā uzstājās ikoniskās britu rokgrupas "Smokie" un "Sweet". Apskati foto!

Uz skatuves pirmā kāpa grupa "Sweet", kuras vēsture ir sākusies tālajā 1968. gadā. Uzstāšanās stils mainījies no "bubblegum" popa uz smago roku, taču tas grupai nav liedzis gūt fanu armiju visā pasaulē. Pavediens, kas vieno pagātni ar tagadni, ir mūziķis no "zelta sastāva" – Endijs Skots.

"Smokie" dziesmas 70. gadu beigās tika atskaņotas katrā diskotēkā, un rets amatieru ansamblis dziedāja, cītīgi nekopējot Krisa Normena aizsmakumu un lipīgos hitus – "Don’t Play Your Rock’n’Roll to me" vai "I Meet You at Midnight". Harismātiskie "Smokie" šarmēja arī Wondersalas publiku, iekustinot to deju solī.

Grupa "Slade", kas arī bija pieteikta kā koncerta dalībniece, spilgta 70. un 80. gadu glamroka pārstāve, ir rokmūzikas cienītāju favorīte visā pasaulē. Pusgadsimta laikā, kopš pastāv šī grupa, tās sastāvs, protams, ir mainījies, taču tajā palicis viens no tā laika leģendārajiem dalībniekiem – Deivs Hils. Diemžēl "Slade" uz koncertu nebija ieradusies. Visi aplausi tika "Sweet" un "Smokie".

Raksts tapis sadarbībā ar "Wondersalu". 

Uz augšu