Šodienas redaktors:
Krista Garanča

“Bel Tempo” izdod jaunu singlu “A Dream” un aicina uz koncertu “M/Darbnīcā”

Foto: Publicitātes foto

Mūzikas projekts “Bel Tempo” (Jūlijs Melngailis un Andis Ansons) laidis klajā jaunu dziesmu “A Dream” (Sapnis). Tā ierakstīta Berlīnes studijā “T.B.M. L.T.D.” sadarbībā ar producentu Džeremiju Bleku (Jeremy Black), kurš strādājis ar tādiem māksliniekiem kā Bon Iver un FJAAK.

Grupas solists un tekstu autors Jūlijs Melngailis stāsta, ka “A Dream” bija pirmais skaņdarbs, kas tika sarakstīts kopā ar Džeremiju: “Šī dziesma kļuva par nākamo pāris nedēļu radošās sadarbības pamatu, kura laikā ierakstījām vairākus skaņdarbus. Pavisam drīz arī tie ieraudzīs dienas gaismu.”

Līdz ar dziesmu nāk klajā arī tās mūzikas video. “Mēs paši filmējām visu radošo procesu ar vecu kameru,” stāsta Jūlijs. “Ņēmām to līdzi uz Berlīni, filmējām kadrus no studijas Rīgā un Latvijas Rietumkrastā, kur sākās jaunās mūzikas tapšanas process.”

"Bel Tempo".
"Bel Tempo". Foto: Publicitātes

Grupas draugs Sems Basets (Sam Bassett), kurš vada modes filmas nodaļu angļu fotogrāfa Nika Naita (Nick Knight) studijā “SHOWstudio” Londonā, veidojis video pēcapstrādi, izmantojot mākslīgā intelekta ģenerētas datoranimācijas, lai radītu haotisku, sapnim līdzīgu vizuālu efektu.

Jau ceturtdien, 11. jūlijā, grupa uzstāsies ar koncertu kultūrtelpas “M/Darbnīca” āra terasē. “Esam pavadījuši ilgu laiku studijās un radošajās nometnēs, un nu ir laiks atrādīt, ko esam radījuši. Būs arī interesanti pārsteigumi,” stāsta Andis.

Biļetes uz koncertu pieejamas šeit

Savukārt 12. jūlijā “Bel Tempo” uzstāsies Tallinā, festivālā “Tallinn Colors”. Koncertos Jūlijam Melngailim un Andim Ansonam uz skatuves pievienojas mūziķi Krišjānis Bremšs (bungas) un Rūdolfs Zagorskis (analogie sintezatori), kopīgi radot dziļu un daudzveidīgu skaņas virpuli.

Foto: Publicitātes foto

“Bel Tempo” ir indie/elektronikas mūzikas projekts no Rīgas, kas savā mūzikā ietekmējušies no tādiem māksliniekiem kā “Caribou”, “Jungle”, “Mount Kimbie”, “Toro y Moi” un citiem. “Bel Tempo” apvieno jutekliskus bītus un analogo sintezatoru skaņas ar maigiem vokāliem un pulsējošiem ģitāras rifiem, radot dejojamu un vienlaikus intīmu atmosfēru.

2022. gada jūnijā grupa izdeva savu pirmo minialbumu “Pessimismus”, kurā piedalījusies arī repere no Londonas Eliza Legzdina. Minialbums saņēmis divas nominācijas Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvai “Zelta Mikrofons” – kā labākais elektroniskās un deju mūzikas albums un kā gada debijas albums.

Nepalaid garām!

Uz augšu