Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Sievietes balss repā: aizvadīts Kalnciema kvartāla koncertvakars ar mūziķēm Ūgu un Viņu

Aizvadīts vēl viens skanīgs ceturtdienas vakars Kalnciema kvartāla rīkotajā koncertsērijā – šoreiz to pieskandināja reperes Ūga (Daiga Barkāne) un Viņa (Zelma Jēgere).

Repere Ūga šajā pavasarī izdevusi jaunu albumu “Čardaukšu rūtaļa”, kurā rotaļīgā veidā tiek risināti ar sievišķību un seksualitāti saistīti jautājumi. Stāstot par albuma singlu “Bandidas in Adidas”, mūziķe skaidro:

“Mūsdienu sievietes ir bīstami spēcīgas, tādēļ dziesmā tiek lauzti visi stereotipi par vājo dzimumu, viss tiek apgriezts un otru pusi, atstājot tikai vienu jautājumu: kurš to visu vispār iesāka?”

Savukārt repere Viņa Latvijas repa scēnā darbojas kopš 2014. gada un ir kļuvusi par klausītāju iemīļotu un atzītu izpildītāju. Ekspresīva, bezbailīga un patiesa, savā daiļradē un dzīvē viņa atsakās saplūst ar “pelēko masu” un ietilpt priekšā noliktos rāmjos. Šobrīd Viņa strādā pie jauna albuma, kurā savīsies dažādas tematikas, žanri, instrumenti un arī viesmākslinieki, piemēram, Ralfs Eilands, ar kuru tapusi mīlas balāde “Ikvienas nakts sakars”.

Lūk, kā drīzumā gaidāmā albuma singla tapšanu raksturo pati mūziķe: “Godīgi sakot, rakstīšanas process šai dziesmai nebija nemaz tik vienkāršs. Sākotnēji dziesmas teksts bija daudz sarežģītāks, emocionālāks un varbūt pat dziļāks, taču ar laiku sapratu, ka vēlos nomest pāris kārtas un radīt kaut ko daudz vienkāršāku, nepieradinātāku un nepiesātinātāku. Šķiet, ka sajūtas mani aizveda īstajā virzienā, jo galarezultāts šķiet tieši tāds, kādu to vēlējos, pati pēc ieraksta klausījos dziesmu uz apli vairākas dienas!”

Toties šajā ceturtdienā, 11. jūlijā, visi melomāni būs laipni gaidīti Kalnciema kvartāla mūzikas laukumā, lai pavadītu vakaru ģitārista Edgara Rubeņa, dzejnieces Marijas Luīzes Meļķes un leģendārās grupas “Dzeltenie pastnieki” kompānijā. Ieeja sākot no plkst. 18.00 un bez maksas.

Nepalaid garām!

Uz augšu