Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Latviešu estrādes vakars Kalnciema kvartālā – “Dzirnavnieki”, Žoržs Siksna un citi

Žoržs Siksna
Žoržs Siksna Foto: LETA

18. jūlija vakars kalendārā ir jāatbrīvo ikvienam, jo gaidāmajā Kalnciema kvartālā ceturtdienas koncertvakarā būs kārtīga izdejošanās. Vakaru iesāks poproka grupa “Dzirnavnieki”, pēc kā uz skatuves mirdzēs Latvijas zelta estrādes spožākais tenors Žoržs Siksna. Kopā ar dziedātāju programmā piedalīsies “ARmaestro”, bet bekvokāla lomā būs Jelgavas Tirkīza kora ansamblis. Vakaru iesildīs DJ Ģirts Šolis. Ieeja no plkst. 18.00 un bez maksas.

Kalnciema kvartālā – vietā, kur satiekas Kalnciema un Melnsila iela, – 18. jūlija vakarā satiksies latviešu mūzikas un kultūras baudītāji, lai kopā atgrieztos iemīļotu un visiem labi zināmu estrādes dziesmu melodijās. Šajā vakarā uz skatuves kāps grupa “Dzirnavnieki”, kas dibināta 2023. gadā. Tās sastāvā ir Kaspars Pizāns (vokāls un ritma ģitāra), Ritvars Lauža (soloģitāra), Ivars Janpaulis (bass), Edžus Kravais (bungas), Jānis Rūmnieks (taustiņi) un producents Armands Varslavāns. Paši mūziķi stāsta, ka caur savu mūziku vēlas nodot gaišumu, pozitīvas emocijas un enerģijas lādiņu, solot jaudīgi pavadītu vakaru.

Turpinājumā sanākušos iepriecinās viens no Latvijas populārākajiem un iemīļotākajiem dziedātājiem Žoržs Siksna, lai ar savu programmu “Mana muļķe sirds” jautri izdancinātu visus sanākušos. Kopš 20. gs. 70. gadiem mākslinieks ir ierakstījis neskaitāmas dažādu žanru dziesmas, kas nu jau kļuvušas par klasiku un neatņemamu sastāvdaļu teju katrā kopā sanākšanā. Bijis grupu “Modo”, “Selga” solists, daudzu “Mikrofona” mūzikas aptaujas augstu vietu ieguvējs. Dziedātāja tenors pazīstams no tādām Raimonda Paula un Ivara Vīgnera pērlēm kā “Muļķe sirds”, “Ģenoveva”, “Nepalaid garām”, “Jel dod man bučiņ`”, “Pasaulīte” u.c. Šīs un citas iecienītas dziesmas piepildīs vakaru, taču kā programmas “nagla” jāmin Žorža smalkais humors, kas īpaši atspoguļojas stāstos par dziesmu tapšanu un sadarbību ar dižākajiem estrādes autoriem. Pavadījumu estrādes mākslinieka tenoram izpildīs mūziķu grupa “ARmaestro”, un bekvokāla lomā būs paša Žorža vadītais Jelgavas Tirkīza kora ansamblis. 2009. gadā Žoržs TV šova “Koru kari 2” ietvaros izveidoja savas dzimtās puses Jelgavas kori, kas 2011. gadā atzīts par Latvijas labāko jaukto kori un savu darbību turpina līdz pat šodienai.

Arī šajā ceturtdienas vakarā visus izslāpušos un izsalkušos sagaidīs gādīgas rokas – “Vīna veikals un kafe” piedāvās Itālijas Markes reģiona vīnus un kafiju, strādās jau iecienītās street food izbraukuma kafejnīcas, kā arī būs iespējams atveldzēties verandas pop-up dzirkstošo dzērienu stacijā.

Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga.

Nepalaid garām!

Uz augšu