FOTO un VIDEO Ar Ozola uzstāšanos izskan "Positivus" pirmā diena. Apskati spilgtākos mirkļus! (1)

Lucavsalā  aizvadīta festivāla "Positivus" pirmā diena
Lucavsalā aizvadīta festivāla "Positivus" pirmā diena Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Piektdien, 19. jūlijā, Lucavsalā tika aizvadīta festivāla "Positivus" pirmā diena. Apskati foto!


Bija paredzēts, ka festivāla pirmā diena izskanēs ar repera Offset uzstāšanos, taču "krīzes dēļ pasaules lidostās [Offset] nevarēja ielidot Rīgā". 

Offset vietā plkst. 00:00 uz galvenās skatuves kāpa reperis Ozols.

Pasākuma rīkotāji informē: "Darām visu iespējamo, lai [Offset] uzstāšanās notiktu sestdien. Piektdienas ieejas aproces būs derīgas sestdien." 

Savas uzstāšanās sākumā Ozols uz skatuves sveica arī savu cīņubiedru ansi, lai kopīgi izpildītu dziesmu "Maisiņš vaig?" no aizvadītā gada albuma "1979".

Atgādinām, ka festivāla pirmajā dienā uzstājās tādi mūziķi kā Džeikobs Koljers, NEMZZZ, OTOY, Denijs Tauers, Anželika Garsija, Džordans Vards un pašmāju mūziķi Ozols, "Satellites LV", "Olas", "Vēstulēs", I Mean Love, "Detlef", un citi.
 

Skaņas un ietekmes ziņā visspēcīgākās vibrācijas atstāja ukraiņu repera OTOY bīti, kuros bija ievīti arī ukraiņu tradicionālās mūzikas motīvi – stilizēti pūšaminstrumentu toņi kopā ar bungu komplekta dramatismu iedvesa teiksmainas un savā ziņā pat kareivīgi apņēmīgas noskaņas.

Publikas saliedētība atvēlētajā teritorijā visiespaidīgāko efektu atstāja grupas "Olas" uzstāšanās laikā, sevišķi jaunā hīta "Nārnija" laikā, kad no skatuves sāniem tika palaistas dekoratīvas uguns mēles. 

Savukārt Floridas mūziķa Denija Tauera uzstāšanās laikā publikas vidū notika organizēti mošpita numuri – proti, īpaši enerģiskas līdzi jušanas izpausmes kustībā, kas var aizķert un pašūpot līdzi arī apkārtējos klausītājus, kuri šajā ekspromta akcijā nepiedalās. 

Varbūt skatītāju ziņā ne plašāko loku sapulcēja eksperimentālās mūzikas dīva no Losandželosas – Anželika Garsija. Toties tie skatītāji, kuri bija izvēlējušies ļauties atraktīvās un jaudīgu enerģiju iemiesojušās mūziķes sniegumam, tad arī palika savos posteņos visu viņas uzstāšanās laiku. 

Festivāls turpināsies arī sestdien, 20. jūlijā, kad dzirdēsim tādus māksliniekus kā Džeisons Derulo, "Nothing But Thieves", Bendžaminu Klementainu, "Will Butler & Sister Squares", kā arī pašmāju mūziķus Fiņķi, "Kautkaili", "Purple Negative", un citus.

Uz augšu