Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO un VIDEO Džeisons Derulo ar ugunīgu šovu noslēdz festivālu "Positivus" (1)

Amerikāņu dziedātājs un mūzikas topu līderis Džeisons Derulo noslēdz 2024. gada festivālu "Positivus"
Amerikāņu dziedātājs un mūzikas topu līderis Džeisons Derulo noslēdz 2024. gada festivālu "Positivus" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

19. un 20. jūlijā Lucavsalā norisinājās festivāls "Positivus", kas šogad saskārās ar daudziem izaicinājumiem globālo IT problēmu dēļ, kuru rezultātā tika ietekmēta vairāku Eiropas lidostu darbība. Noslēdzošās dienas galvenais mākslinieks bija amerikāņu mūziķis Džeisons Derulo. Apskati foto un video no noslēdzošās dienas spilgtākajiem mirkļiem!

Jau ziņots, ka Derulo sevi ir pierādījis kā vienu no dinamiskākajiem, populārākajiem dziedātājiem, deju hitu veidotājiem globālajā popmūzikā. Šī bija mūziķa pirmā viesošanās Latvijā.

Šogad festivālā uzstājās hiphopa mūzikas pārstāvis NEMZZZ, pašmāju repa klasiķis Ozols, viena no šīs vasaras karstākajām repa sadarbībām – reperis Wiesulis un bītmeikeris sangvn, kā arī grupa "Detlef". Wiesulis savā uzstāšanās reizē pulcēja vienu no pašiem lielākajiem skatītāju pūļiem pie trešās lielākās "Positivus" skatuves. Otrais pēc skatītāju atsaucības lieluma varētu būt laikmetīgā repa mūziķa Fiņķa un viņa pavadošās grupas koncerts.

Tāpat festivāla apmeklētāji varēja izbaudīt 2005. gada "Mercury" balvas ieguvēja Bendžamina Klementaina pārdomāto un filozofiski lirisko sniegumu, dziedāt līdzi atraktīvā "Grammy" balvas laureāta, džeza pianistu un vokālista Džeikoba Koljera norādēm, kā arī vēlreiz Rīgā sveikt grupas "Arcade Fire" dalībnieka Vila Batlera projektu "Will Butler & Sisters Squares"; tāpat arī novērtēt Mančestras "modīgā" postpanka apvienības "Picture Parlour" enerģisko uzstāšanos.

Par britu "mūsdienu klasiķi" dēvētā pianista, ģitārista un vokālista Bendžamina Klementaina koncerts iezīmējās ar to, ka, līdzīgi kā daudzi citi festivāla mūziķi, viņš aicināja dziedāt līdzi arī klausītājus un šis aicinājums ar katru nākamo minūti guva arvien dzirdamāku atsaucību. 

Festivālā bija dzirdami arī ukraiņu mākslinieki - "Love’n’Joy" un "OTOY". Tāpat dzirdējām dziedātāju Anželiku Garsiju, mākslinieku Džordanu Vardu, "Daddy Was a Milkman", "Sattelites LV", "Olas", šā gada “Supernovas” pārsteigumu – duetu “Vēstulēs”, kā arī pērnā gada Eirovīzijas sensāciju “Citi zēni”, un daudzus citus.

Festivālā bija paredzētas vēl četru mākslinieku uzstāšanās – pirms pasākuma tapa zināms, ka grupas "Royel Otis" esot spiesta pārtraukt savu turneju Eiropā, savukārt reperis "Ski Mask The Slump God" nevarēšot uzstāties "loģistikas problēmu dēļ". 

Savukārt globālo IT problēmu dēļ atcēlās piektdienas hedlainera, viena no Atlantas apvienības "Migos" mūziķa Offset uzstāšanās, kā arī britu rokgrupas "Nothing But Thieves" koncerts.

Tēmas

Uz augšu