Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Baltijas, ASV un Lielbritānijas džezmeņi pieskandinās Saulkrastus

Britu nigēriešu džeza vokālists un dziesmu autors Ola Onabule.
Britu nigēriešu džeza vokālists un dziesmu autors Ola Onabule. Foto: Publicitātes foto

Piektdien un sestdien, 19. un 20. jūlijā Saulkrastu Pilsētas estrādē norisināsies viens no svarīgākajiem džeza mūzikas notikumiem Latvijā – “Saulkrasti Jazz Festival”. Divus vakarus pēc kārtas uz skatuves kāps džezmeņi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Lielbritānijas un ASV.

Festivāla programmā šogad ir pārstāvēti gan pasaulē atzīti džeza mūziķi un izcili Baltijas mākslinieki, gan jaunie talanti, kas festivāla apmeklētājiem sola pozitīvus un saulaina džeza bagātus vakarus.

Festivāla pirmo vakaru atklās konkursa VI Baltijas Bundzinieku līgas finālisti, un tiks noskaidrots šīgada spēcīgākais džeza mūzikas bundzinieks Baltijā. Nākamie uz skatuves kāps laureāti no Starptautiskā etnodžeza mūzikas ansambļu konkursa “Guoyu pa JAZZ”.

Festivāla turpinājumā uzstāsies “Login-Wibe quartet” un Linda Kantere, kurā apvienojušies Latvijas un Igaunijas pieredzējušie džeza mākslinieki – Mareks Logins (sitaminstrumenti) Anna Vaiba (Anna Wibe, taustiņinstrumenti), Pēteris Liepiņš (basģitāra) un Āris Ozols (ģitāra). Šim Latvijas kvartetam pievienosies igauņu dziedātāja Linda Kantere.

Pirmo festivāla dienu noslēgs leģendārais trombonists Freds Veslijs ar grupu (“Fred Wesley & The New JBs”, ASV), kurš savas karjeras laikā ir sadarbojies ar tādiem māksliniekiem kā Džeimss Brauns, Tīna un Aiks Tērneri un& Rejs Čārlzs. Grupa izpildīs enerģisku fanka mūziku, kas mīsies ar R&B un soulmūzikas žanriem.

Festivāla otrajā dienā, 20. jūlijā plkst. 12.00 norisināsies “Saulkrasti Jazz Festival” meistarklašu dalībnieku koncerts. Ieeja koncertā – bez maksas.

Stāsta "Saulkrasti Jazz Festival" direktors Raimonds Kalniņš:

"Festivāls mūzikas baudītājus priecēs divus vakarus un tā būs lieliska iespēja koncentrētā veidā pieredzēt gan pasaulē atzītu, leģendāru mākslinieku priekšnesumus, gan novērtēt to, kā džezu šobrīd redz un izpilda jaunie talanti.”

Festivāla noslēdzošo koncertu atklās “Young Lions Jazz Orchestra” (ASV/LT) – orķestris, kas apvieno jauniešus no diviem kontinentiem un divām džeza mūzikas izglītības iestādēm – Šauļos Lietuvā un Omahā ASV.

Vakara gaitā uz skatuves kāps arī par saulainā džeza izpildītāju dēvētā igauņu dziedātāja Sofija Rubīna (Sofia Rubin), bet festivālu noslēgs britu nigēriešu dziedātājs un dziesmu autors Ola Onabule (Ola Onabulé́, kas uz uzstāsies kopā ar leģendāro Latvijas Radio bigbendu (“Latvijas Radio Big Band”).

Ola Onabule savā mūzikā apvieno mūziķa Nigērijas saknes un Rietumu audzināšanu, un tajā ir jūtamas džeza, soula, runātā vārda (spoken word) un popmūzikas ietekmes. Ola Onabule džeza aprindās ir labi pazīstams un aktīvi uzstājas džeza festivālos visā pasaulē.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un tīmeklī. Stundu pirms koncertu sākuma Saulkrastu pilsētas estrādē, sāks darboties kafejnīcas un rotaļu laukums mazajiem. Lai vecāki varētu mierīgi izbaudīt koncertu, festivāla komanda parūpēsies par kārtību un drošību rotaļu laukumā.

Sīkāka informācija par “XXVI Saulkrasti Jazz Festival 2024” koncertprogrammu pieejama festivāla tīmekļa vietnē

Nepalaid garām!

Uz augšu