Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Grupa "Mēles galā" izdod jaunu dziesmu un videoklipu "Ieelpot"

Foto: Publicitātes foto

Grupa “Mēles galā” paziņo par sava jaunā singla "Ieelpot" videoklipa izdošanu. Videoklips jau ir skatāms YouTube platformā, bet pats skaņdarbs — klausāms Spotify, Apple Music un citās mūzikas straumēšanas platformās.

Dziesma “Ieelpot” trāpīgi atspoguļo “Mēles galā” raksturīgo mīlas likstu un kaislību tematiku: gan dziesmas vārdi, gan instrumentālais skanējums raisa spēcīgas emocijas, it kā klausītāji tās būtu izjutuši paši.

Mūzikas video režisore Agneta Ragauska: “Mūzikas klipa ideja radās, iedvesmojoties no dziesmas teksta. Sižets seko trīs dažādiem personāžiem, kas savstarpēji ir saistīti. Bija vēlme ļaut vaļu skatītāja interpretācijai, taču galvenokārt mūzikas klipu varētu pielīdzināt Pelnrušķītes stāsta un detektīva sajaukumam.”

Grupas basģitārists Roberts Židelis saka: “Kad radās doma, ka šai dziesmai būs videoklips, mans uzstādījums bija, ka tam ir jābūt tik labam, lai to būtu interesanti skatīties pat bez skaņas. Es domāju, ka komandai tas ir lieliski izdevies, un esam neizsakāmi pateicīgi par šo sadarbības iespēju.”

Skaņdarbs “Ieelpot” ir ierakstīts 2024. gada janvārī sadarbībā ar producentu un skaņu inženieri Kristapu Andiņu. Vēl pirms izdošanas dziesma bijusi dzirdama kinoteātros visā Latvijā filmā “Gandrīz Vecpuisis”.

“Mēles galā” ir 2023. gadā Rīgā dibināta grupa, kuras sastāvā ir Rūdolfs Rācenājs, Roberts Židelis, Mārtiņš Ābelītis un Mareks Markāns. Pērn grupa izdevusi dziesmas “Smagi kož” un “Tilti”, kas ir pieejamas gan YouTube, gan visās populārākajās mūzikas straumēšanas platformās. Tuvākais “Mēles galā” koncerts gaidāms 24. augustā Pāvilostā, iesildot Intaru Busuli.

Nepalaid garām!

Uz augšu