Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Ar "Krastu mača" turnīra apbalvošanu izskan Rīgas svētku pirmais cēliens

Daugavas kreisā krasta komanda svētdien svinēja uzvaru tradicionālajā diennakts basketbola spēlē "Krastu mačs". Šis sporta un sadraudzības notikums arī simboliski noslēdza pirmo Rīgas svētku cēlienu, kuram nākamajā nedēļas nogalē sekos nākamais. 

Kreisā krasta komanda labā krasta vienību uzvarēja ar 952:938, taču noslēdzošajā mačā ar 34:31 pārāki bija labā krasta basketbolisti, pēdējā sekundē no centra tālmetienu iemetot Latvijas basketbola izlases fiziskās sagatavotības trenerim Oskaram Ernšteinam.

Tāpat kā iepriekšējos divos gados, arī šogad pasākumā ar devīzi "Par gaismas uzvaru!" tika vākti līdzekļi Ukrainas tautas atbalstam. Par katru iemesto punktu Ukrainas atbalstam tiks ziedoti divi eiro.

"Krastu mačs" Rīgas svētku laikā tika aizvadīts jau 15. reizi, otro reizi norisinoties Esplanādē pie Raiņa pieminekļa. Pērn Labā krasta komanda svinēja uzvaru ar 1201:1030.

Pēc 15 sezonām rezultāts ir 9-6 Daugavas labā krasta labā.

Kā pirms svētku sākuma stāstīja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite, “šogad Rīgas vasara izskanēs ar saukli “Līksmo, audz, daudzini!”, aicinot priecāties par to, kas mums ir dots, vienmēr iet uz priekšu un attīstīties, kā arī lepoties ar to, kas mēs esam!

Rīgas dzimšanas dienu svinēsim visu augustu, svētku programma ir daudzveidīga un, kā jau sauklis iezīmē, būs pasākumi priekam un izklaidei, pasākumi ar izglītojošu mērķi, kā arī iespēja iedzīvotājiem līdzdarboties. Aicinu ikvienu rīdzinieku un viesi izvēlēties savu notikumu un svinēt svētkus kopā!” 

Svētku norise turpināsies sestdien, 24. augustā ar aktivitāšu un kultūras programmu Nordeķu parkā un Dreiliņkalnā.

Vasaras pasākumu programmas izskaņā, 31. augustā “Senās uguns nakts” akcijai pievienosies arī Rīgas piejūras apkaimes Vecāķu un Daugavgrīvas pludmalē, aicinot svinēt šo apkaimju iedzīvotāju svētkus un vienlaikus apliecināt kopīgo apņemšanos rūpēties par Baltijas jūru.

Vairāk par Rīgas vasaras un dzimšanas dienas pasākumiem var uzzināt mājaslapā vasara.riga.lv, kā arī sekojot līdzi informācijai Rīgas domes sociālo tīklu lapās “Rīga” un “Rīgā notiek”.

Nepalaid garām!

Uz augšu