Šodienas redaktors:
Krista Garanča

No nabadzīgā Ārčija par pasaules zvaigzni Keriju Grāntu. Stāsts par klasiskās Holivudas aktieri

Foto: Publicitātes/Epic Drama

Tie, kuriem patīk klasiskais Holivudas kino, noteikti zinās izcilo aktieri Keriju Grāntu, kas 20. gadsimtā kļuva par vienu no ievērojamākajām filmu zvaigznēm, piedaloties tādās kino vēsturi veidojušās filmās kā “Uz ziemeļiem caur ziemeļrietumiem” (rež. A. Hičkoks, 1959), “Viņa meitene Piektdiene” (rež. H. Hokss, 1940), “Filadelfijas stāsts” (rež. Dž. Kjūkors, 1940) un daudzās citās. Taču aktiera dzīvesstāsts arī ir kino vērts, un tieši tāpēc pērn uz kinoekrāniem nonāca režisora Džefa Poupa veidotais TV seriāls “Ārčijs”. Nu tas pieejams arī LMT Viedtelevīzijā.

No nabadzīgā Ārčija par pasaules zvaigzni Keriju Grāntu

Četru sēriju kinodarbs “Ārčijs” ir biogrāfisks stāsts par Holivudas zvaigzni Keriju Grāntu, kuru atveido britu aktieris Džeisons Aizekss. Par savu dzīvi it kā stāsta pats Kerijs Grānts, tās nogalē ceļojot pa ASV un uzstājoties savā stāvizrādē, kurā nevairās atklāt pat intīmas pagātnes detaļas un atbild uz skatītāju jautājumiem. Kas slēpjas aiz izcilā un tik ļoti slavenā Kerija Grānta personības?

Kerijs Grānts, ASV pilsonis, patiesībā ir brits Arčibalds Līčs, kurš dzimis 1904. gadā un audzis nabadzībā Bristolē. Lai arī seriālā lielākoties varam sekot līdzi Holivudas džentlmeņa dzīves gaitām Losandželosā, tajā rūpīgi tiek atklāta arī aktiera drūmā bērnība un tās ietekme uz viņa turpmāko dzīvi, tostarp liktenīgais mirklis, kad aktieris izlēma pieņemt pseidonīmu Kerijs Grānts un sākt karjeras veidošanu ASV.

Foto: Publicitātes/Epic Drama

Seriālā “Ārčijs” liels uzsvars likts ne tikai uz Kerija Grānta profesionālo izaugsmi, sākot ar pievienošanos pantomīmas trupai, kas ļāva viņam aizceļot uz ASV un ar laiku iegūt lomas Holivudas filmās, bet arī uz izskatīgā aktiera mīlestības līkloču izzināšanu. Jo īpaši iztirzātas viņa attiecības ar aktrisi un TV personību Daienu Kenonu (atveido britu aktrise Laura Aikmena), kuru aktieris apprecēja 61 gada vecumā, kad jaunajai un daudzsološajai Holivudas skaistulei bija tikai 28. Viņa bija arī vienīgā, kas Kerijam Grāntam dāvāja bērnu – viņa tik ļoti mīlēto meitu Dženiferu Grāntu, kuras dēļ aktieris meta mieru Holivudas karjerai un pievērsās viņas audzināšanai. Viņa paša dzīve bija pagājusi bez tēva klātbūtnes.

Biogrāfiska drāma ar ģimenes iesaisti

Lai uzņemtu pēc iespējas precīzāku Kerija Grānta portretu, TV seriāla režisors Džefs Poups intervēja Grānta meitu Dženiferu un viņa bijušo sievu Daienu Kenonu, kuras abas kļuva arī par filmas izpildproducentēm. Seriālā ļoti detalizēti parādīts, ka Kerijs Grānts tapa kā Arčibalda Līča veiksmīgs mēģinājums aizbēgt no savas nepatīkamās pagātnes un izveidot personību, kas ļauj dzīvot teju sapņu dzīvi. Kā norādījis galvenās lomas atveidotājs Džeisons Aizakss, Keriju Grāntu izdomāja un dzīvē ik dienas atveidoja Arčibalds Līčs, pakāpeniski veidojot karjeru un cīnoties ar saviem dēmoniem. Savukārt filmas režisors Džefs Poups teicis: lai arī Kerijs Grānts karjeras sākumā bija komēdiju meistars un lielisks romantiskais varonis, slavenais režisors Alfrēds Hičkoks pamanīja viņā kaut ko īpašu un piesaistīja saviem ļoti tumšajiem trilleriem. Starp citu, tiek uzskatīts, ka Kerijs Grānts bija vienīgais Holivudas aktieris, ko Alfrēds Hičkoks mīlēja. Seriāls “Ārčijs” veidots ar nodomu izskaidrot, ko tieši Alfrēds Hičkoks saskatīja Grāntā. Kad tiek domāts par Keriju Grāntu, tad bieži vien var teikt: “Tas ir manas mammas mīļākais aktieris!” Taču Poups ir mēģinājis parādīt Grānta dzīvi kā reālas dzīves trilleri. Skaties seriālu “Ārčijs” LMT Viedtelevīzijā!

Foto: Publicitātes/Epic Drama

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Nepalaid garām!

Uz augšu