Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Daile un spēks! Iepazīsti "Īstās latvju saimnieces"!

Raksta turpinājums
Foto: LTV/Jānis Spurdziņš

5. septembrī pie LTV skatītājiem atgriežas raidījuma “Īstās latvju saimnieces” jaunā sezona. Raidījuma devītajā sezonā septiņas latviskas, dzīvesgudras un drosmīgas namamātes no Vidzemes, Kurzemes, Latgales un Zemgales savstarpēji sacentīsies ne vien par titulu un galveno balvu, bet atklās arī jaunus garšu ceļojumus kulinārajā pasaulē.

Spēka gados, atraktīvas un īstas piedzīvojumu meklētājas, tieši tādas ir visas septiņas saimnieces – Ilze Rūtenberga-Bērziņa un Alma Bērziņa no Zemgales, Aiga Bitmane un Signe Ezeriņa no Kurzemes, Kristīne Stašulāne no Latgales, Līga Broduža un Ilze Mitāne no Vidzemes.

“Latviskums un senās tradīcijas ir neatņemama dzīves sastāvdaļa visām septiņām dāmām, bet dažas no viņām senlatviešu tradīcijas prot ietērpt arī modernās vēsmās. Gan izklaidēs, gan ēdienu klāstā ieraudzīsim pa kādai lietai, kas nav tipiska senču mantojumam. Kāda no saimniecēm savā izklaidē būs sarūpējusi meditāciju pārējām, kāda cita – braukšanu ar kvadricikliem, savukārt cienastā manīsim tādus ēdienus un dzērienus kā rabarberu čatniju, liellopa gaļas tartaru, lazanju, brazīliešu limonādi un citus gastronomiskus pārsteigumus,” pauž raidījuma projekta vadītāja Laura Medne.

Saimnieces, kā ierasts, pārējās cienās ar trim ēdieniem, izklaidēs ar dziesmām, pārdomātām aktivitātēm dabā un ekskursijām. Tā, kura būs guvusi vislabāko vērtējumu no pārējām šova dalībniecēm, raidījuma sezonas noslēgumā saņems balvu – 3000 eiro.

Lūk, viņas!

Raksta turpinājums
Uz augšu