Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Ezīšfesta 2024" muzikālo rasolu papildina slepenie mākslinieki

Foto: publicitātes

Sestdien, 24. augustā, Tallinas ielas kvartālā jau 12. gadu norisināsies urbānās pilsētvides festivāls "Ezīšfests". Nu jau tradicionāli festivāla rīkotāji pēdējā brīdī izziņo savu slepeno mākslinieku, un šogad tādi būs veseli četri. 

Par slepenajiem māksliniekiem izsludināti kolorītie mīlestības sludinātāji grupa "Mazais princis", par "repa spēles teroristu" sauktais PRUSAX, rīmju pavēlnieki no Cēsīm - "Rīmdari", un "Tuvoties sev” aicinās leģendārais mūziķis Andris Kivičs. 

Arī šovasar Tallinas kvartālā kroni vasarai uzliks “Ezīšfests 2024”, kurā viesus sagaida plaša klāsta un dažādu gaumju mūzikas apvienības, performances, mākslas aktivitātes, lieliska atpūta un smieklu pilna izklaide. Festivāla programma solās būt plaša - no šobrīd tik aktuālās hip-hopa scēnas līdz estrādes mūzikai, rokam, popam, panku leģendām un elektroniskajai mūzikai. Pasākumā būs arī plašs aktivitāšu klāsts visas dienas garumā - novusa turnīrs, dažādas mākslas darbnīcas, būs vērojama Reiņa Dzudzilo izstāde „ONE WILL HEART ONE”, īsformāta deju izrādes, kā arī apmeklētāji varēs piedalīties dažāda veida aktivitātēs ar iespēju laimēt balvas no festivāla atbalstītājiem, bet vakarā kārtīgi klusumā izdziedāties Koskenkorva Silent disco un atvēsināties putu ballītē.

Foto: "Ezīšfests 2023"

Radošā gaisotnē festivāls savus vārtus vērs jau plkst. 15:00 un dzīves baudītājus izklaidēs līdz pat rīta gaismai - 06:00.

Uz četrām dažādām festivāla skatuvēm kāps vairāk nekā 30 dažādi mākslinieki, tai skaitā daudzveidīgu talantu bagātā repa apvienība “Singapūras satīns”, duo, kurš vienaldzīgu neatstās nevienu, - “Mauku Sencis un Grandmasters Neons”, hiphopa pionieru STA dalībnieks Kurts, “Mauzoleju Muuzika”, pašmāju alternatīvā roka / post - hardcore grupa “Sever”, latviešu estrādes zvaigzne Žoržs Siksna, Latvijas pagrīdes mūzikas tēvi, pankroka apvienības „Inokentijs Mārpls”, “PND” un mūžīgie romantiķi “Čipsis un Dullais”. Programmu papildinās arī grupas “Audiokvartāls”, “Dzirnavnieki”, “All Day Long”, enerģiskais roka trio “Indygo”, ironiski pievilcīgie “Athodi Brīnumzemē”, “Jūdas graši”, šī gada Supernovas fināla jaunatklājums “24. Avēnija”, veiklo pirkstu īpašnieks, ģitārists Gints Smukais, Idus Abra un daudzi citi, bet kārtīgu zaļumballi iegriezīs grupa Easy Jar.

Arī šogad festivāla apmeklētājus sagaida dīdžeju plejāde dažādām mūzikas gaumēm - vairāk nekā 14 dīdžeju seti, to vidū arī DJ Magnuss Eriņš, DJ Skaabe, DJ Miami, DJ Lietuvietis, DJ Spriegums un daudzi citi.

Par festivālā izsalkušajiem parūpēsies bārs “Ezītis miglā” ar atspirdzinošiem dzērieniem un sulīgiem burgeriem, kā arī darbosies pārējie Tallinas ielas kvartāla rezidenti. Pirmos 100 viesus sagaidīs kāds gards pārsteigums no festivāla atbalstītājiem.

Festivāla biļešu skaits ir ierobežots un to cena pasākuma dienā būs augstāka, tāpēc organizatori iesaka neatlikt to iegādi uz pēdējo brīdi. Biļetes meklē www.ezisfests.lv vai www.bilesuserviss.lv. Pēc plkst. 22.00 ieeja festivālā no 16 gadu vecuma, savukārt pēc plkst. 01:00 ieeja no 18 gadu vecuma vai vecāku pavadībā. Bezmaksas ieeja bērniem līdz 10 gadu vecumam ieskaitot.

Ar pilnu muzikālo programmu un noteikumiem iespējams iepazīties festivāla mājaslapā.

Uz augšu